Hertha: Dárdai büszke a csapatára, szerinte jól helytálltak

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 09:46
Szerdán a Német Kupa nyolcaddöntőjében a Borussia Dortmund tizenegyesrúgásokkal nyert a Hertha BSC ellen, így továbbjutott. A Dárdai Pál irányította berlini gárda még vezetett a félidőben, ám Thomas Tuchel csapata megérdemelten jutott tovább. A magyar vezetőedző büszke csapatára, szerinte jól helytálltak.

„Az első félidő kicsit nehézkesen indult, aztán hamar felvettük a játék ritmusát. Úgy gondolom, megérdemelten szereztünk vezetést. A második félidőben nagyon hamar kaptuk a gólt, aztán a Dortmundnak meccslabdája is volt, amivel nem tudott élni.

Büszke vagyok arra, ahogy a csapatom a hosszabbításban is helytállt. Tudtuk, hogy mire képes a Dortmund, a játékosaim taktikusan, fegyelmezetten játszottak, a végén a tizenegyeseknél pedig már a szerencsén és a mentális erősségen is múlik a továbbjutás.”

Dárdai hozzátette, hogy Fortuna segítségével, de megérdemelten jutott tovább a BVB.

Thomas Tuchel szerint is megérdemelten jutott a negyeddöntőbe a csapata. A fekete-sárgák vezetőedzője hozzátette, hogy most is nehéz volt a Hertha ellen játszaniuk, amelynek játékosai jól futballoztak.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Borussia Dortmund–Hertha BSC 1–1 – tizenegyesekkel: 3–2
Dortmund, Signal Iduna Park, 80 500 néző. V: Aytekin
Dortmund: Bürki – Piszczek (Pulisic, a szünetben), Papasztathopulosz, Bartra – Durm, Dembélé, Weigl, R. Guerreiro (G. Castro, 77.), Schmelzer (Ginter, a szünetben) – Aubameyang, Reus (Schürrle, 91.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Hertha: Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Mittelstadt – Sjelbred (Lustenberger, 84.), Stark – Haragucsi (Esswein, 96.), Darida, S. Kalou – Ibisevic (Schieber, 60., Allagui, 118.). Vezetőedző: Dárdai Pál
Gólszerző:
Reus 47., ill. S. Kalou 27.
Kiállítva:
Papasztathopulosz (Dortmund, 119.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Eintracht Frankfurt–Arminia Bielefeld (II.)
Sportfreunde Lotte (III.)–Borussia Dortmund
Bayern München–Schalke
Hamburger SV–Borussia Mönchengladbach

A mérkőzéseket február 28-án és március 1-jén rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik