Hertha: „Dárdai, a varázsló”; ezt kell tennie egy újabb sérültnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.06. 10:15
null
Dárdai „családias” környezetben tarthat edzést a héten (Fotó: AFP)
A Hamburg szombati legyőzése után Dárdai Pál két szabadnapot adott a Hertha játékosainak. Amikor a korábbi magyar szövetségi kapitány kedden újra találkozik a csapattal, a keret fele hiányozni fog.

Nem kevesebb, mint tíz sérült labdarúgó van a berliniek első keretében, míg nyolc játékos válogatott kötelezettségei miatt lesz távol az elkövetkező napokban. Többen a válogatottak előző összetartásán sérültek meg, így Dárdai joggal aggódik újabb kiesések miatt.

„Remélem, senki nem sérül meg. Aki nem egészségesen tér vissza, ajándékot kell hoznia azoknak, akik itthon maradtak” – mondta Dárdai.

A legmesszebbre, mint általában, Haragucsi Genki utazik, aki a japán válogatottal Szíriával játszik, a találkozót a háború miatt Ománban rendezik.

Közben a bz-berlin.de négy pontban foglalta össze „Dárdai, a varázsló” titkát, amelynek köszönhetően a Bundesliga élmezőnyébe juttatta a Herthát.

– elérte, hogy Vedad Ibisevic újra szárnyaljon. „Soha nem kételkedtem a képességeimben, de szükségem volt a bizalomra” – mondta a támadó, aki öt meccs alatt négy gólnál jár. Pontosan a bizalom volt az, amit Dárdaitól megkapott.

– kirobbanó játékost csinált a már nem fiatal Salomon Kalouból. Az elefántcsontparti már nem olyan gyors, mint korábban, de Ibiseviccsel nagyszerűen kiegészítik egymást. A Hamburg ellen szezonbeli harmadik gólját lőtte, és sokkal több helyzetet készít elő, mint azelőtt. „Elöl vagyunk a tabellán – élveznünk kell ezt a helyzetet” – mondta Kalou.

– míg az előző szezonban sokszor csak előre vágta a labdákat a csapat, most tudatos összjáték van. Tavaly több szerencsés gólt is szerzett a Hertha, az idén kijátszott akciók végén születnek a találatok. Michael Preetz sportigazgató elmondta, másokkal ellentétben ő nem álmodozik az európai szereplésről, hanem azt várja, hogy minden héten a maximumot nyújtsa a csapat.

– folyamatosan építette fel a Hertha játékát. Kezdte a védelemmel, majd jött a középpálya, a középpályás letámadás és végül a csatárjáték.

A Hertha a válogatott szünet után a harmadik helyen álló Schalke otthonába látogat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik