Hamburg: Stieber a kispadra szorította Van der Vaartot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.25. 13:07
Stieber Zoltán kiváló formába lendült Hamburgban. A magyar légiós új szerepkörben, a csatárok mögött kap szerepet, és a hétvégén gólt szerzett a Mönchengladbach (1–1) ellen, a szurkolók pedig hangosan éltették. Stieber ezzel a kispadra szorította a HSV csapatkapitányát, Rafael van der Vaartot, aki nehezen viseli ezt a helyzetet.

A Nordwest Zeitung beszámolója szerint Van der Vaart nehezen barátkozott meg azzal, hogy a hétvégén az egész meccset a kispadról kellett figyelnie: a lefújás után nem akart nyilatkozni, szótlanul futott be az öltözőbe.

APJA A LEGNAGYOBB KRITIKUSA

„Az apám a legnagyobb kritikusom – idézi a Hamburger Morgenpost Stiebert, akinek édesapja Szombathelyen edzőként dolgozik, és a televízióból figyelte fia hétvégi játékát. – Tudom, hogy még sokat tudok fejlődni, az édesapám is így látja. Nem próbál semmit rám erőltetni, hagyja, hogy járjam a saját utamat, de bármikor kikérhetem a véleményét. Korábban mindig azt mondta: »élvezzem a focit, mert úgy sokáig játszhatok«.

Az edző, Joe Zinnbauer a Bayerntől kapott nyolcas után ültette a kispadra a csapatkapitányt, a posztján pedig Stiebernek adott lehetőséget, aki gólt szerzett a Mönchengladbach ellen.

„Nehéz kezelni a helyzetet, de ilyen a profi sport. Rafa is profi, és én is az vagyok. De kapitányként és emberként is elfogadta a változtatást" – indokolt a szakember, aki egyszerűen azt érezte, valamin módosítania kell a nagy vereség után a kiesés ellen harcoló együttesnél.

„Ha vissza akar kerülni a csapatba, lehet, hogy még keményebben fog dolgozni a héten" – tette hozzá Zinnbauer. A 109-szeres holland válogatott feladata ugyanakkor nem egyszerű, mert láthatóan nincs formában, míg Stieber teljesítményével igencsak elégedett volt az edzője.

A csapatkapitány-helyettes Johan Djourou is kivételes futbalistának tekinti Van der Vaartot, ám a HSV szempontjait tartja szem előtt, azaz mindenkor annak kell játszania, aki a legjobb formában van:

„Stieber a tízes pozícióban is jó játékra képes. Jól bánik a labdával, és gólokat is szerez" – mondta csapattársáról.

A helyi lap szerint Peter Knäbel sportigazgató feltett célja, hogy faragjon a költségeken, és ha Stieber tartja jelenlegi formáját, elképzelhető, hogy a nyáron nem marasztalják az évi 3.5 millió eurót kereső holland játékmestert. Van der Vaart kedvenc, tízes pozíciójából Stieber középre hozása miatt hátraszorult, az első három tavaszi mérkőzés mindegyikén lecserélték (a Paderborn ellen 66, a Hannover ellen 47, a Bayern ellen 57 percet töltött a pályán), majd a Mönchengladbach ellen már csak a kispadra ülhetett le.

Stieber gólja a Mönchengladbach ellen



Így éltette a közönség a magyar légióst a gólja után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik