Hajnal Tamás Stuttgartban folytatja

Vágólapra másolva!
2011.01.31. 18:17
null
Hajnal Tamás és Fredi Bobic már a stuttgarti mezzel pózol a klub honlapján (Fotó: vfb.de)
Címkék
A német Kicker szaklap honlapjának tudósítása szerint eldőlt, hogy a német labdarúgó-bajnokság tabelláját vezető Borussia Dortmund fél évre kikölcsönzi Hajnal Tamást a VfB Stuttgartnak. A hírt a Dortmund hivatalos honlapja is megerősítette.

A Kicker információi szerint, – melyet a Dortmund hivatalos honlapja is megerősített – a Stuttgart megegyezett a Dortmunddal Hajnal Tamás kölcsönvételéről, és a Vfb abban az esetben meg is vásárolhatja a magyar játékost, ha kiharcolja a bennmaradást a Bundesligában.

 NŐTT A VARIÁCIÓS
LEHETŐSÉGEK SZÁMA – BOBIC
„Hajnal Tamás érkezésével van egy további opciónk a középpálya támadó részlegében. Az ő képességeivel a játékunk még változatosabb lehet” – értékelte a magyar középpályás leigazolásának hasznosságát Fredi Bobic, a Stuttgart sportigazgatója.

Idény végi árát a lap egymillió euró körüli összegre becsüli.

Hajnal 2008 óta erősítette a Dortmundot, sokáig gólokkal és gólpasszokkal „felvértezett" kulcsembere volt a csapatnak, ám a 2009–2010-es idényben sérülések hátráltatták, nem volt az igazi, és a legutóbbi szezont megelőző alapozást sem tudta teljes erőbedobással végigcsinálni.

Jürgen Klopp vezetőedző nem számított rá többé a kezdőcsapatban, és mivel Kagava Sindzsi személyében azonnal bevethető japán légiós érkezett a csapathoz, aki ráadásul meg is állta a helyét, a lassan felépülő Hajnalnak esélye sem volt visszakerülni a csapatba. Jól jellemzi nehéz helyzetét, hogy amikor januárban Kagava az Ázsia-kupán szerepelt, ő akkor sem lépett pályára – ebben a szezonban még nincs is bajnoki mérkőzése.

A mellőzött magyar légiós mindenképpen játéklehetőségre vágyott, ez a jelek szerint felülírta azt a vágyát, hogy német bajnok legyen a Borussiával.

A Stuttgart az eddigi húsz fordulóban tizenkét vereséget szenvedett, négy-négy győzelme és döntetlenje csupán az utolsó előtti helyre jogosítja fel, azaz a tavasz valószínűleg a bennmaradásért vívott harccal telik majd.

Hajnal a Ferencváros szépreményű középpályásaként az akkori pletykák szerint azért nem jutott profi szerződéshez tizenhat évesen az Üllői úton a felnőtt csapatnál, mert a vezetők termetre túl alacsonynak találták... Később aztán messze önmaga fölé nőtt.


Váci érintéssel – ahová csupán papíron igazolt – került a Schalke 04 utánpótláscsapatába, majd a felnőttek közé, de mivel ott nem kapott bizonyítási lehetőséget, a több játéklehetőség reményében 23 évesen csapatot és országot váltott: 2004-től két szezonon át a belga Sint-Truidenben futballozott. Következő csapata a Kaiserslautern volt, ahol viszont csak egy évet húzott le, pont annyit, mint következő állomáshelyén, a Karlsruherben. Kiváló referenciákat szerezve 2008-ban igazi nagycsapat, a Borussia Dortmund ajánlott neki szerződést, a pénzes német klub nem kevesebb, mint 1.250.000 eurót fizetett érte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik