nemzetisport.hu 2020.03.15 18:59

FFT: Aki képtelen leállni a gólgyártással – Haaland, a csodatini

Az FFT bemutatja azokat a 23 év alatti játékosokat, akik meghatározzák majd a labdarúgás következő évtizedét. Kezdjük a csatárral, aki máris aranyat ér a Borussia Dortmundnál, de a csodagyereknek nem áll szándékában fékezni...

Erling Haaland képtelen leállni a gólgyártással (Fotó: AFP)

 

Az elmúlt tíz hónap során döbbenetes mennyiségű gólt szerzett. Menetrend szerint születnek a mesterhármasok. Elképzelni is nehéz azt a találkozót, amin kilenc gólt könyvelhetett el. De neki ez sem elég. Többet akar. „Attól tartok, függő lettem – kezdi, majd nevetésben tör ki. – De ez legalább jó függőség!” 

Nos, függőségének következtében a 19 éves csatárból a világ egyik legizgalmasabb ifjú sztárja lett. A vele egykorú focisták ritkán járnak be egy év alatt olyan utat, mint Haaland: a Red Bull Salzburg tartalékcsapatából a német futball legnagyobbjai közé vezetett az útja, miközben a Manchester United is érdeklődött iránta.

Haaland nyolcszor talált a kapuba a Borussia Dortmund színeiben lejátszott első négy mérkőzése során, de ezekhez is csak 181 perc játékidőre volt szüksége. Első idényében 26 szereplés után 36 gólnál tartott.

Ilyen statisztikával bármelyik európai futballista boldogan kiegyezne, de úgy tűnik, más is féltékeny a mutatványai miatt. „Az ördög is megirigyelt” – olvassuk a norvég csatár pólóján, miközben stábunk felé közelít.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

2020.07.10 16:26:57

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Rangnick-koncepció segíti a Szoboszlai Dominikhez hasonló fiatal játékosok karrierépítését.

2020.07.04 19:41:19

Német labdarúgás M. G.

A favorit esélyt sem hagyott a Leverkusennek a szórakoztató, hat gólt hozó berlini fináléban.

2020.07.03 21:09:28

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Jobban hiszek az érzelmi szálban, de legyen ez az én bajom.

2020.06.30 13:24:26

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Fél tucat Bundesliga-rekorddal búcsúzik az „Andok bombázója”, akitől még Robert Lewandowski is bőven tudott tanulni.