FFT: Aki képtelen leállni a gólgyártással – Haaland, a csodatini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 18:59
null
Erling Haaland képtelen leállni a gólgyártással (Fotó: AFP)
Az FFT bemutatja azokat a 23 év alatti játékosokat, akik meghatározzák majd a labdarúgás következő évtizedét. Kezdjük a csatárral, aki máris aranyat ér a Borussia Dortmundnál, de a csodagyereknek nem áll szándékában fékezni...

 

Az elmúlt tíz hónap során döbbenetes mennyiségű gólt szerzett. Menetrend szerint születnek a mesterhármasok. Elképzelni is nehéz azt a találkozót, amin kilenc gólt könyvelhetett el. De neki ez sem elég. Többet akar. „Attól tartok, függő lettem – kezdi, majd nevetésben tör ki. – De ez legalább jó függőség!”

Nos, függőségének következtében a 19 éves csatárból a világ egyik legizgalmasabb ifjú sztárja lett. A vele egykorú focisták ritkán járnak be egy év alatt olyan utat, mint Haaland: a Red Bull Salzburg tartalékcsapatából a német futball legnagyobbjai közé vezetett az útja, miközben a Manchester United is érdeklődött iránta.

Haaland nyolcszor talált a kapuba a Borussia Dortmund színeiben lejátszott első négy mérkőzése során, de ezekhez is csak 181 perc játékidőre volt szüksége. Első idényében 26 szereplés után 36 gólnál tartott.

Ilyen statisztikával bármelyik európai futballista boldogan kiegyezne, de úgy tűnik, más is féltékeny a mutatványai miatt. „Az ördög is megirigyelt” – olvassuk a norvég csatár pólóján, miközben stábunk felé közelít.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán,ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik