Felkészülés: Lewandowski duplájával nyert kupát a Bayern

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 19:39
null
Új szerzeményei repítették a Bayernt, Lewandowski (jobbra) duplázni tudott (Fotó: Bayern München Twitter)
A német Bundesligában szereplő Bayern München labdarúgócsapata nyerte meg a Telekom-kupa felkészülési tornát, a harmadik helyen a Stieber Zoltánnal felálló Hamburg végzett. A Borussia Dortmund – ugyancsak felkészülési meccsen – 5–1-re legyőzte a negyedosztályú RW Essent.

A döntőben a Bayern csapatkapitánya a vb-ről lemaradó Franck Ribéry volt, akinek az átadásából már a negyedik percben megszerezték a vezetést a bajorok a Wolfsburg ellen az új igazolás, Robert Lewandowski révén. A lengyel még egy gólt szerzett a 2x30 perc hosszúságú mérkőzésen, de két találata között a szintén új szerzemény, Sebastian Rode is beköszönt, így 3–0-s győzelemmel hódította el a Telekom-kupát Pep Guardiola csapata.

Javi Martínez meccs közben szelfizett a pályára rohanó szurkolóval

A spanyol szakemberrel kapcsolatos korábbi hír, hogy a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke, Karl-Heinz Rummenigge szerint a klub sosem fogja kirúgni Guardiolát.

A harmadik helyért zajló mérkőzést Stieber Zoltánnal soraiban a Hamburg nyerte meg. Az elődöntőben 1–0-s vereséget szenvedett a HSV a Wolfsburgtól, így a Mönchengladbachhal játszott. A magyar játékos az első félidőben volt a pályán a 3–0-s győzelmet arató csapatban.

A Dortmund a negyedosztályú RW Essennel játszott felkészülési mérkőzést. A találkozó elején a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang duplázott, majd Neven Szubotics növelte háromra a BVB előnyét. Henrih Mhitarjan hamar folytatta a gólgyártást, a 30. percben pedig Ciro Immobile is betalált, ez volt az olasz támadó első gólja új klubjában. Kilenc perccel később az Essen szépíteni tudott, később azonban az eredmény már nem változott, így 5–1-re nyert Jürgen Klopp csapata.

A vasárnap délutáni edzőmérkőzések között a német Werder Bremen 2–2-es döntetlent játszott a spanyol Athletic Bilbaóval, az Everton a hivatalos bemutatásra váró Muhamed Besic nélkül szenvedett 1–0-s vereséget a Leicestertől, míg a Chelsea-ben a pályán is bemutatkozott Diego Costa és Cesc Fabregas (előbbi gólt is szerzett), a „kékek” 2–1-re nyertek a szlovén Olimpija Ljubljana ellen.

TELEKOM-KUPA, DÖNTŐ
WOLFSBURGBAYERN MÜNCHEN 0–3 (0–3)
Gólszerző:
Lewandowski (4., 20.), Rode (15.)

A 3. HELYÉRT
HamburgMönchengladbach 3–1 (2–1)
Gólszerző: Zoua (3.), Van der Vaart (21.), Demirbay (53.), ill. Raffael (4.)

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Leicester (angol)–Everton (angol) 1–0 (0–0)
Nürnberg (német)–Mallorca (spanyol) 1–1
(1–1)
Union Berlin (német)–Sevilla (spanyol) 2–1
(0–0)
Werder Bremen (német)–Athletic Bilbao (spanyol) 2–2 (1–2)
RW Essen (német)–Borussia Dortmund (német) 1–5 (1–5)
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Chelsea (angol) 1–2 (1–0)
Aachen (német)–Leverkusen (német) 1
–1 (1–0)
Plymouth (angol)–Swansea (walesi) 0–4 (0–1)
Olympique Marseille (francia)–Willem II (holland) 5–0 (2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik