Égető kérdéseket tettek fel Berlinben Dárdairól és csapatáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.28. 08:38
null
Sok a kérdés Dárdaival és csapatával kapcsolatban, melyekre most még talán a szakember sem tud válaszolni <br />(Fotó: Action Images, archív)
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC vasárnap délután kezdi a nyári felkészülést, amely előtt több német lap, köztük a Berliner Zeitung is sürgető kérdéseket fogalmazott meg a klub és a szakvezető jövőjével kapcsolatban, melyekre mielőbbi választ várnának az egylettől.

 

Az első kérdésre már megszületett a válasz, hiszen a Hertha szombaton hivatalosan is bejelentette, hogy a 2013 óta kapusedzőként dolgozó 47 éves Richard Golz helyett a jövőben Petry Zsolt felel a kapusok felkészítéséért, aki 2017-ig szóló szerződést kötött – kezdődik a berliner-zeitung.de cikke.

Az írás ugyanakkor további, megválaszolandó kérdések sorával folytatódik. Marad-e magyar szövetségi kapitány Dárdai? Mik a Hertha tervei az átigazolási piacon? Mikor érkezik az új főszponzor a német vasúttársaság (DB) „kilépése" után?

A legnagyobb kérdőjelet Dárdai kettős szerepvállalása mögé teszik. A német sajtó a Finnország–Magyarország Eb-selejtező előtt biztosra vette, hogy a szakembernek szövetségi kapitányként az lesz az utolsó meccse. A Berliner Zeitung továbbra is állítja, a korábbi megállapodás értelmében a Herthának lehetősége van a kettős szerep megszüntetésére, ám Dárdai szeretné befejezni, amit elkezdett a válogatottnál, mert nemzeti csapatunknak jó esélye van az Eb-szereplés kiharcolására.

A főszponzorral kapcsolatban a cikk a Hertha pénzügyi igazgatóját, Ingo Schillert idézi, aki elmondta, intenzív tárgyalásokban vannak a leendő szponzorral. A Welt információi szerint hatmillió eurót remélnek a berliniek a megállapodástól, amelyet a Bundesliga augusztusi rajtjáig szeretnének megkötni.

Az átigazolással kapcsolatos kérdéseket a lap ezúttal nem feszegeti részletesen. Viszont, amint azt már jeleztük, a ferencvárosi Dibusz Dénes szerződtetése még mindig téma Németországban (bár a szurkolók szerint nincs szükség új kapusra), viszont a Dinamo Moszkvában játszó Dzsudzsák Balázs nyári érkezésére egyre kevesebb az esély. Ezzel a kérdéssel más források foglalkoznak részletesebben.

Mint beszámoltunk róla, vasárnap 14.30 órakor a Hertha játékosainak jelenésük van a berliniek edzőközpontjában, Dárdai Pál megtartja első edzését a 2015–2016-os idényre készülve. Bár a meghívót mindenki megkapta, sztárjai többségére a hétvégén még nem számíthat a Hertha magyar szakembere. Julian Schieber térdműtét után lábadozik, Anisz Ben-Hatira pedig lábujjsérülése miatt nem végezhet teljes értékű munkát. A válogatottjuknál érintett játékosok július hatodikáig szabadságon vannak, így a svájci Valentin Stocker és Fabian Lustenberger, az elefántcsontparti Salomon Kalou, az amerikai Anthony Brooks, a szlovák Peter Pekarík, a norvég Per Skjelbred és Rune Jarstein, valamint a japán Haragucsi Genki sem áll még Dárdai rendelkezésére.

A német U21-es együttessel a csehországi Eb-n (szombatig) szereplő Nico Schulz sem tarthat még a kék-fehérekkel, Alexander Baumjohann és Tolga Cigerci azonban hosszú kihagyás után újra tréningezhet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik