Dortmund: Watzke rácsukta a transzferablakot Aubameyangra

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.07.20. 14:18
null
Marad a fő gólfelelős (Fotó: Skysports)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, legszívesebben elutaznánk last minute-be, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtük heti transzferkörsétánkat, az olaszokkal folytattuk, hogy elérkezzünk ismét Németországba.


Ahogyan az várható volt, a Bayern München elengedte kölcsönbe a Hoffenheimhez Serge Gnabryt, és még egy kis pénzt is kapott ezért. Nem áll le a bajor gépezet James Rodríguez megszerzése után sem, a legújabb kiszemelt az 1.FC Köln tizenéves karmestere, a német utánpótlás-válogatottak oszlopos tagja, Salih Özcan, és nem tettek le a müncheniek Alexis Sánchezről sem (ennek legbiztosabb jeleként Carlo Ancelotti bejelentette, hogy letettek Alexis Sánchezről) – sőt egy zseniális csatárral máris erősödött az olasz mester csapata, lévén Miroslav Klose csatakozott hozzá az ázsiai túrára.

Nem, nem fejeli már ötösével a gólokat a volt csatár, hanem a PR-munkából veszi ki a részét, de az együttműködés más formában folytatódhat majd. Humánpolitika, bajor módra.

Ancelotti kijelentette azt is, hogy akár még két játékos is érkezhet a Bayernhez a nyáron (főleg, ha megegyeznek az AC Milannal Renato Sanchesről), egy kicsit meg is remegett talán a BORUSSIA DORTMUND szurkolóinak térde.

Csapás csapás hátán – értékelhették közülük sokan a sárga-feketék nyarát, amikor arról olvastak, hogy Pierre-Emerick Aubameyang, Raphaël Guerreiro, Marc Bartra és Ousmane Dembélé Angliába távozik órákon belül, Szokratisz Papasztathopulosz pedig hamarost aláír a Juventushoz, de még Mikel Merinót, Emre Mort és Felix Passlackot is elviszik tőlük gaz csábítók.

Innen indult Bosz (Forrás: bundesliga.com)
Innen indult Bosz (Forrás: bundesliga.com)

Meg is lehet érteni a BVB-fanok óvatosságát, csak a 2013-as Bajnokok Ligája-döntője után elhagyta őket Mario Götze (pontosabban a régi Mario Götze), Robert Lewandowski, Henrih Mhitarjan, Mats Hummels és Ilkay Gündogan, utóbbi három ráadásul tavaly egyszerre.

Nem mellékesen a korábbi alapemberek szép lassan kikoptak a csapatból, gondolunk itt Jakub Blaszczykowskira, Neven Szuboticsra és Kevin Grosskreutzra, a nagy reményekkel és nagy pénzekért érkező légiósok közül Ciro Immobile, Kevin Kampl és Adrián Ramos sincs már a klubnál (de nagy ráfizetéssel csak Immobilétől szabadultak meg); és eddig Mario Götze, Nuri Sahin és Kagava Sindzsi visszatérése sem maga a népünnepély.

Sebastian Rode tavaly ilyenkor tizenkettő, André Schürrle harmincmillió euróért érkezett, de messze állnak a húzóemberségtől, egyszóval van itt baj, csak meg kell becsülni – a fenti gondok ellenére azonban felkerült a dobogóra a csapat, még ha nem is az elvárt második, hanem a lipcseiek miatt csak a harmadik helyre.

Ebbe bele is bukott a vezetőedző, Thomas Tuchel, utóda a holland Peter Bosz, az egykori válogatott középpályás lett, aki az Ajax kispadját hagyta el – és új állomáshelyén egy kicsit átalakította a keretet és a kezdőcsapatot.

Klimowicz (jobbra) a nagyon fiatal Neven Szuboticcsal (FOTÓ: AFP)
Klimowicz (jobbra) a nagyon fiatal Neven Szuboticcsal (FOTÓ: AFP)

Bosz The Boss eladott máris négy játékost: a 14-szeres válogatott védő, Matthias Ginter a Borussia Mönchengladbachhoz, kollégája, a hétszeres válogatott Sven Bender a Bayer Leverkusenhez távozott, a 32 esztendős csatárért, Adrián Ramosért megdöbbentően jó árat kínáltak Kínából, és gyorsan elfogadták ezt a németek, a Freiburg is adott négymillió eurót a fiatal jobbhátvédért, Pascal Stenzelért.

Bizony, a fentieket elolvasva úgy tűnik, nagy bajban a klub, de ilyen következtetés levonásától óva intenénk mindenkit: ahogyan annak idején a Götzéért kapott pénzből megvették remek érzékkel Mhitarjant és Pierre-Emerick Aubameyangot, majd Lewandowski helyére érkezett Immobile (itt ugyebár nem sikerült a pótlás) és Kampl eladása után megszerezték Gonzalo Castrót és pár fillérért Julian Weiglt; úgy tavaly került Hummelsék helyére a Schürrle, Mario Götze, Ousmane Dembélé, Rode, Guerreiro, Mor, Marc Bartra, Merino vonulat, a télen megspékelve a Real Madrid elől majdnem tízmillió euróért elhappolt csodacsatárral, Alexander Isakkal.

Így már világos is, miért került sor az edzőváltásra.

Bosz tavalyi Ajaxa
Bosz tavalyi Ajaxa


Itt jegyeznénk meg, hogy Sven Bender 2009-es érkezése óta nem kevesebb, mint 45 alkalommal szenvedett kisebb-nagyobb sérülést, ezért is lépett csak 224 alkalommal pályára a Dortmund színeiben, minden sorozatot figyelembe véve – ez alkalmanként 67.5 percet jelentett.

Ginter ellenben az elmúlt idényre alapember lett, ezért is adott érte klubrekordot, 17 millió eurót egy másik Borussia, a Mönchengladbach – megelőzve a liciten a Hoffenheimet és a Tottenhamet. Új csapatánál Ginter a nagyon dán Andreas Christensen utóda lesz, az eddigi BoMö-klubrekordot Christoph Kramer tartotta a maga tavalyi 15 millió eurójával.

Matthias Ginter testvére, Niklas egyébként a játékos ügynöke, és az ő istállójába tartozik az a Maximilian Philipp, akit húszmillió euróért vett meg a Dortmund a Freiburgtól.

Az amúgy Hertha-nevelés támadó az elmúlt idényben 25 bajnokin lőtt kilenc gólt és adott három gólpasszt, a hazai kupában két mérkőzésen két kanadai pontot szerzett, ráadásul középcsatárként, szélsőként és közvetlenül az egy szem ék mögötti területen is bevethető – éppen úgy, mint Aubameyang. Ezért sem tudták a dortmundi hívek, hogy örüljenek vagy bosszankodjanak Philipp érkezése hallatán.

Ginter eladása azért nem csapás, mert a Leverkusentől tizenkétmillió euróért érkező szintén Bundesliga-klasszis középső védő, Ömer Toprak simán pótolja őt – és hogy a másik nyári nagy vevőnek, a Mönchengladbachnak se lehessen egy rossz szava, onnan szintén 12 millióért érkezett az U21-es Európa-bajnok középső középpályás, Mahmoud Dahoud.

Bajnokcsapat?
Bajnokcsapat?

Érte a télen a fél Premier League állt sorban, vitte volna a Juventus is, csak azért ilyen olcsón kelt most el, mert jövőre tízmillió euró lett volna a kivásárlási ára. A bónusza két és fél millió euró.

Ne feledkezzünk el a negyedik nyári vételről sem, a PSG fiatal (ex)védőjéről, Dan-Axel Zagadouról sem, őt ingyen sikerült elcsábítani Párizsból, és bizonyított már a különféle korosztályos válogatottakban.

A Barcelona utánpótlásában szökkent szárba a dél-koreai balszélső, Li Szung Vu, érte a két manchesteri gigász is kapkod állítólag, a Juventusnál pallérozódott a spanyol jobb oldali mindenes, Pol Lirola, ők kiszemeltek még csak egyelőre Dortmundban, és elmondhatja ezt magáról a Sporting Gijón középső védője, Jorge Meré, az FC Porto szélsője, Jesús Corona, metzi poszttársa, Ismaila Sarr, de a Freiburg középső középpályása, Amir Abrashi is.

Párizsból jöhet még egy tini a nyáron: a francia középpályás, Azzeddine Toufiqui.

Meglepő a szkopjei Eljif Elmasz leigazolásának felvetése is, a Rabotnyicski Mario Göztéje ő, Auba korábban küszöbön állónak hirdetett távozása miatt jött szóba a Londonból állítólag elkívánkozó Olivier Giroud.

A fél Bayern vigyázott Harryre... (FOTÓ: AFP)
A fél Bayern vigyázott Harryre... (FOTÓ: AFP)

 

Az ám, Auba: a szupersztárt vinné a Chelsea, az AC Milan, a Manchester City és pár -ing Kínából, de a mértékadó Kickeren a dortmundi vezérigazgató, Hans-Joachim Watzke arról beszélt, hogy végre egyértelmű üzenetet kapott a játékostól: maradni akar.

Watzke nagyon őszintén elmondta, hogy nyolc hete várnak már egy konkrét, jó ajánlatra érte, de ilyen még az AC Milantól sem jött, most pedig, mivel az ék nem menne kézzel-lábbal egy jobban fizető csapathoz, nem engedik már el, mert nem tudnák pótolni.

Német lapok szerint ezzel véget is ért a BVB nyári transzferidőszaka.

A Tottenham Hotspur tett egy tétova lépést Christian Pulisicért, de amikor meghallották az amerikai bérigényét, sarkon is fordultak.

Nagyon jó hely mostanában a Borussia Dortmund...

Igen erős a Dortmund U21...
Igen erős a Dortmund U21...

 

NÉMET BUNDESLIGA, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

AUGSBURG
Érkezett: Michael Gregoritsch (Hamburg, 5.500.000 euró), Fabian Giefer (Schalke, 750.000), Rani Khedira (RB Leipzig, ingyen), Marcel Heller (Darmstadt, i.), Sergio Córdova (Caracas FC)
Kölcsönből vissza: Tim Matavz (Nürnberg), Shawn Parker (Nürnberg), Daniel Opare (Lens), Erik Thommy (Jahn Regensburg), Albian Ajeti (St. Gallen)
Távozott: Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, 2.000.000), Albian Ajeti (St. Gallen, 1.000.000), Halil Altintop (Slavia Praha, i.), Tim Matavz (Vitesse), Markus Feulner (Augsburg II)
Kölcsönbe: Devante Parker (St. Pölten)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Dominik Kohr (Augsburg, 2.000.000), Sven Bender (Borussia Dortmund, 15.000.000)
Kölcsönből vissza: Rju Szung Vu (Ferencváros), Kirjakosz Papadopulosz (Hamburger SV), André Ramalho (Mainz), Marlon Frey (Kaiserslautern)
Távozott: Hakan Calhanoglu (AC Milan, 22.000.000), Ömer Toprak (Borussia Dortmund, 12.000.000), Kirjakosz Papadopulosz (Hamburger SV, 6.500.000), Danny da Costa (Eintracht Frankfurt, 1.000.000), Roberto Hilbert (szerződése lejárt), Paterson Chato (Borussia Dortmund II, i.), Rju Szung Vu (Dzsedzsu United)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Corentin Tolisso (Olympique Lyon, 41.500.000), Kingsley Coman (Juventus, 21.000.000), Niklas Süle (Hoffenheim), Serge Gnabry (Werder Bremen, 8.000.000), Sebastian Rudy (Hoffenheim, i.), Marco Friedl (Bayern München U19), Felix Götze (Bayern München U19), Christian Früchtl (Bayern München U19)
Kölcsönbe: James Rodríguez (Real Madrid, 10.000.000)
Kölcsönből vissza: Gianluca Gaudino (St. Gallen), Holger Badstuber (Schalke), Medhi Benatia (Juventus)
Távozott: Medhi Benatia (Juventus, 17.000.000), Gianluca Gaudino (Chievo Verona, 50.000), Holger Badstuber (szl.), Xabi Alonso (visszavonult), Tom Starke (visszavonult), Philipp Lahm (visszavonult)
Kölcsönbe: Douglas Costa (Juventus, 6.000.000), Serge Gnabry (Hoffenheim, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Coman (Juventus)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Maximilian Philipp (Freiburg, 20.000.000), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen, 12.000.000), Mahmoud Dahoud (Mönchengladbach, 12.000.000), Dan-Axel Zagadou (PSG B, i.), Dominik Reimann (Dortmund II), Jacob Bruun Larsen (Dortmund U19)
Kölcsönből vissza: Neven Szubotics (1.FC Köln), Adrián Ramos (Granada), Pascal Stenzel (Freiburg)
Távozott: Matthias Ginter (Mönchengladbach, 17.000.000), Adrián Ramos (Csungcsing Lifan, 12.000.000), Pascal Stenzel (Freiburg, 4.000.000), Sven Bender (Bayer Leverkusen, 15.000.000)
Kölcsönbe: Dzenis Burnic (VfB Stuttgart)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Matthias Ginter (Borussia Dortmund, 17.000.000), Denis Zakaria (Young Boys, 12.000.000), Vincenzo Grifo (Freiburg, 6.000.000), Mickaël Cuisance (Nancy, 250.000)
Kölcsönbe: Reece Oxford (West Ham United)
Kölcsönből vissza: Julio Villalba (Cerro Porteno)
Távozott: Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund, 12.000.000), André Hahn (Hamburg, 6.000.000), Nico Schulz (Hoffenheim, 3.500.000), Julian Korb (Hannover, 3.000.000), Djibril Sow (Young Boys), Marvin Schulz (Luzern)
Kölcsönből vissza: Andreas Christensen (Chelsea)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Sébastien Haller (Utrecht, 7.000.00), Kamada Daicsi (Szagan Toszu, 1.600.000), Danny da Costa (Bayer Leverkusen, 1.000.000), Gelson Fernandes (Rennais, 500.000), Jonathan de Guzmán (Napoli, i.)
Kölcsönbe: Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara, 450.000), Luka Jovics (Benfica B)
Távozott: Furkan Zorba (Osnabrück, i.), Heinz Lindner (Grasshoppers, i.), Haris Seferovic (Benfica, i.), Bastian Oczipka (Schalke, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Ante Rebic (Fiorentina), Shani Tarashaj (Everton), Michael Hector (Chelsea), Guillermo Varela (Manchester United), Jesús Vallejo (Real Madrid)

FREIBURG
Érkezett: Pascal Stenzel (Borussia Dortmund, 4.000.000), Florian Niederlechner (Mainz, 2.300.000)
Kölcsönbe: Philipp Lienhart (Real Madrid B), Bartosz Kapustka (Leicester City, 500.000)
Kölcsönből vissza: Tim Kleindienst (Heidenheim), Caleb Stanko (Vaduz), Jonas Meffert (Karlsruhe), Sebastian Kerk (Kaiserslautern)
Távozott: Maximilian Philipp (Borussia Dortmund, 20.000.000), Vincenzo Grifo (Mönchengladbach, 6.000.000), Sebastian Kerk (Nürnberg, 500.000), Marc Torrejón (Union Berlin, i.), Havard Nielsen (Fortuna Düsseldorf, 400.000)
Kölcsönből vissza:Florian Niederlechner (Mainz), Pascal Stenzel (Borussia Dortmund)

HERTHA BSC
Érkezett: Davie Selke (RB Leipzig, 8.000.000), Mathew Leckie (Ingolstadt, 3.000.000), Karim Rekik (Olympique Marseille, 2.500.000), Jonathan Klinsmann (UC Berkeley, i.), Dárdai Palkó (Hertha U19)
Távozott: John Anthony Brooks (Wolfsburg, 17.000.000), Florian Kohls (Würzburger Kickers, i.), Alexander Baumjohann (Coritiba, i.), Szami Allagui (St. Pauli, i.)
Kölcsönbe: Nils Körber (Preussen Münster)
Kölcsönből vissza: Allan (Liverpool)

HANNOVER 96
Érkezett: Julian Korb (Borussia Mönchengladbach, 3.000.000), Michael Esser (Darmstadt, 2.000.000), Pirmin Schwegler (Hoffenheim, i.), Matthias Ostrzolek (Hamburger SV, i.), Yousef Emghames (Bayern München U19, i.)
Kölcsönből vissza: Andre Hoffmann (Fortuna Düsseldorf), Mevlüt Erdinc (Metz), Babacar Gueye (Waregem)
Távozott: Andre Hoffmann (Fortuna Düsseldorf, 250.000), Artur Sobiech (szl.), Mevlüt Erdinc (Basaksehir, i.)
Kölcsönbe: Babacar Gueye (St. Truiden), Stefan Strandberg (FK Krasznodar)

HAMBURGER SV
Érkezett: Kirjakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen, 6.500.000), André Hahn (Mönchengladbach, 6.000.000), Julian Pollersbeck (Kaiserslautern, 3.500.000), Bjarne Thoelke (Karlsruhe, i.), Vaszilije Janjicsics (Hamburger SV II)
Kölcsönből vissza: Mohamed Guaida (St. Gallen), Sven Schipplock (Darmstadt), Batuhan Altintas (Kasimpasa), Arianit Ferati (Fortuna Düsseldorf)
Távozott: Michael Gregoritsch (Augsburg, 5.500.000), René Adler (Mainz, i.), Johan Djourou (Montpellier, i.), Matthias Ostrzolek (Hannover, i.)
Kölcsönbe: Arianit Ferati (Erzgebirge Aue)
Kölcsönből vissza: Kirjakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen)

HOFFENHEIM
Érkezett: Havard Nordtveit (West Ham, 7.000.000), Nico Schulz (Mönchengladbach, 3.500.000), Justin Hoogma (Heracles Almelo, 2.000.000), Florian Grillitsch (Werder Bremen, i.), Robert Zulj (Greuther Fürth, i.)
Kölcsönbe: Serge Gnabry (Bayern München, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Kevin Akpoguma (Fortuna Düsseldorf), Antonio Colak (Darmstadt), Nicolai Rapp (Greuther Fürth), Baris Atik (Sturm Graz)
Távozott: Niklas Süle (Bayern München, 20.000.000), Sebastian Rudy (Bayern München, i.), Pirmin Schwegler (Hannover, i.), Danilo Soares (Bochum, i.), Nicolai Rapp (Erzgebirge Aue)
Kölcsönbe: Antonio Colak (Ingolstadt, 300.000), Baris Atik (Kaiserslautern)

1. FC KÖLN
Érkezett: Jhon Córdoba (Mainz, 17.000.000), Jannes Horn (Wolfsburg, 7.000.000), Joao Queirós (Braga U19, 3.000.000)
Távozott: Marcel Hartel (Union Berlin, 250.000)
Kölcsönbe: Anthony Modeste (Tiencsin Csüancsien, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Neven Szubotics (Borussia Dortmund)

RB LEIPZIG
Érkezett: Jean-Kévin Augustin (PSG, 13.000.000), Bruma (Galatasaray, 12.500.000), Konrad Laimer (RB Salzburg, 7.000.000), Yvon Mvogo (Young Boys, 5.000.000), Philipp Köhn (VfB Stuttgart U19, i.), Ibrahima Konaté (Sochaux, i.), Elias Abouchabaka (RB Leipzig U17), Dominik Franke (RB Leipzig II), Agyemang Diawusie (RB Leipzig U19), Federico Palacios (RB Leipzig II)
Kölcsönből vissza: Atinc Nukan (Besiktas), Anthony Jung (Ingolstadt), Nils Quaschner (Bochum)
Távozott: Davie Selke (Hertha BSC, 8.000.000), Nils Quaschner (Arminia Bielefeld), Rani Khedira (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Atinc Nukan (Besiktas, 200.000), Agyemang Diawusie (Wehen Wiesbaden), Marius Müller (Kaiserslautern), Felix Beiersdorf (Wiener Neustadt)

MAINZ 05
Érkezett: Viktor Fischer (Middlesbrough, 3.000.000), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart, 3.000.000), Kenan Kodro (Osasuna, 1.750.000), René Adler (Hamburger SV, i.), Florian Müller (Mainz II), Abdou Diallo (AS Monaco, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Todor Nedelev (Botev Plovdiv), José Rodríguez (Málaga), Pierre Bengtsson (Bastia), Florian Niederlechner (Freiburg)
Távozott: Jhon Córdoba (1.FC Köln, 17.000.000), Florian Niederlechner (Freiburg, 2.300.000), Pierre Bengtsson (FC Köbenhavn, 1.000.000), Todor Nedelev (Botev Plovdiv)
Kölcsönbe: Besar Halimi (Bröndby), Jonas Lössl (Huddersfield)
Kölcsönből vissza: André Ramalho (Bayer Leverkusen), Bojan Krkic (Stoke City)

SCHALKE 04
Érkezett: Nabil Bentaleb (Tottenham, 19.000.00), Jevhen Konopljanka (Sevilla, 12.500.000), Amine Harit (Nantes, 8.000.000), Pablo Ínsua (Deportivo La Coruna, 3.500.000), Bastian Oczipka (Eintracht Frankfurt, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Fabian Giefer (Bristol City), Sidney Sam (Darmstad), Felix Platte (Darmstadt), Fabian Reese (Karlsruhe)
Távozott: Fabian Giefer (Augsburg, 750.000), Sascha Riether (szl.), Dennis Aogo (szl.), Sead Kolasinac (Arsenal, i.), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax, i.), Eric Maxim Choupo-Moting (szl.)
Kölcsönből vissza: Abdul Rahman Baba (Chelsea), Holger Badstuber (Bayern München), Jevhen Konopljanka (Sevilla), Nabil Bentaleb (Tottenham)

VFB STUTTGART
Érkezett: Chadrac Akolo (Sion, 7.000.000), Ron-Robert Zieler (Leicester City, 4.000.000), Anasztasziosz Donisz (Juventus, 3.000.000), Orel Mangala (Anderlecht, 1.800.000), Ailton (Estoril Praia, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Borisz Tascsi (Zbrojovka Brno), Toni Sunjic (Palermo)
Távozott: Alexandru Maxim (Mainz, 3.000.000), Toni Sunjic (Dinamo Moszkva, 700.000), Florian Klein (szl.), Borisz Tascsij (Duisburg, i.)

WOLFSBURG
Érkezett: John Anthony Brooks (Hertha, 17.000.000), Landry Dimata (Oostende, 10.000.000), Ignacio Camacho (Málaga, 10.000.000), William (Internacional, 5.000.000), Marvin Stefaniak (Dynamo Dresden , 2.000.000), Ohis Felix Uduokhai (1860 München, 1.000.000), Kaylen Hinds (Arsenal U23)
Kölcsönből vissza: Carlos Ascues (FBC Melgar), Francisco Rodríguez (Luzern)
Távozott: Ricardo Rodríguez (AC Milan, 18.000.000), Luiz Gustavo (Olympique Marseille, 10.000.000), Jannes Horn (1.FC Köln, 7.000.000), Diego Benaglio (AS Monaco, i.), Askan Dedzsaga (szl.), Patrick Drewes (Würzburger Kickers), Francisco Rodríguez (Luzern)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid), Philipp Wollscheid (Stoke City)

WERDER BREMEN
Érkezett: Ludwig Augustinsson (FC Köbenhavn, 4.500.000), Jirí Pavlenka (Slavia Praha, 3.000.000), Jérome Gondorf (Darmstadt, 1.200.000)
Kölcsönbe: Csang Ju-ning (West Bromwich)
Kölcsönből vissza: Kleinheisler László (Ferencváros), Levent Aycicek (1860 München), Lennart Thy (St. Pauli), Leon Guwara (Darmstadt), Tanosz Pecosz (Fulham)
Távozott: Serge Gnabry (Bayern München, 8.000.000), Felix Wiedwald (Leeds United, 500.000), Marnon Busch (Heidenheim, 100.000), Claudio Pizarro (szl.), Florian Grillitsch (Hoffenheim, i.), Santiago García (Deportivo Toluca, i.), Clemens Fritz (visszavonult)
Kölcsönbe: Kleinheisler László (Asztana, 100.000), Leon Guwara (Kaiserslautern), Lennart Thy (VVV-Venlo)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

DARMSTADT 98
Érkezett: Marvin Mehlem (Karlsruhe, 250.000), Julian von Haacke (NEC, 200.000), Florian Stritzel (Karlsruhe, i.), Jamie Maclaren (Brisbane Roar, i.), Joël Mall (Grasshoppers), Romuald Lacazette (1860 München, i.), Tobias Kempe (Nürnberg), Kevin Grosskreutz (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Roman Bezjak (HNK Rijeka)
Távozott: Michael Esser (Hannover, 2.000.000), Jérome Gondorf (Werder Bremen, 1.200.000), Mario Vrancic (Norwich City, 750.000), Marcel Heller (Augsburg, i.), Artem Fedeckij (szl.), Hamit Altintop (szl.)
Kölcsönből vissza: Felix Platte (Schalke), Leon Guwara (Werder Bremen), Sven Schipplock (Hamburg), Antonio Colak (Hoffenheim), Sidney Sam (Schalke)

INGOLSTADT
Érkezett: Stefan Kutschke (Nürnberg, 1.500.000), Marcel Gaus (Kaiserslautern, i.), Tobias Schröck (Würzburger Kickers)
Kölcsönbe: Antonio Colak (Hoffenheim, 300.000)
Kölcsönből vissza: Thomas Pledl (Sandhausen), Elias Kachunga (Huddersfield)
Távozott: Mathew Leckie (Hertha, 3.000.000), Pascal Gross (Brighton), Elias Kachunga (Huddersfield, 1.300.000), Roger (Atlético Mineiro, i.), Lukas Hinterseer (VfL Bochum, i.)
Kölcsönből vissza: Anthony Jung (RB Leipzig)

Lezárva: szerdán délután.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik