Dortmund: téli szerzemény! Gulácsi csapattársa érkezik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.22. 18:30
null
Kevin Kampl a Borussia Dortmundban folytatja pályafutását (Fotó: Reuters)
A Bundesligában kieső helyen telelő Borussia Dortmund hivatalos honlapján jelentette be, hogy Kevin Kampl, a Red Bull Salzburg szlovén válogatott támadója 2019-ig szóló szerződést kötött a klubbal. A nyáron szerződtetett dél-koreai Dong Von Dzsitől megvált a BVB.

 

A 24 esztendős futballista 109 mérkőzésen 29 gólt és 54 gólpasszt jegyzett a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Salzburgban, míg ebben a szezonban 31 meccsen 11 gól és 16 assziszt a mérlege.

„Kampl sokoldalú támadó középpályás, akit hosszú ideje figyelünk. A stílusa tökéletesen illeszkedik a játékrendszerünkbe” – mondta Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója.

A 14-szeres szlovén válogatott játékos a Bayer Leverkusen akadémiáján nevelkedett, majd megfordult a Greuther Fürthben, a VfL Osnabrückben és az Aalenben is, a Salzburgot 2012 augusztusa óta erősítette.

Kampl 2019-ig szóló szerződést kötött a Dortmunddal, a két klub nem hozta nyilvánosságra a vételárat.

A BVB közben megvált a dél-koreai Dong Von Dzsitől, akit a nyáron szerződtetett az Augsburgtól, de a tartalékcsapatba is alig fért be, csupán ötször szerepelt a Regionalligában. A csatár visszatér az Augsburgba, amelynél 2018 nyaráig írt alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik