Dortmund: távozik a BL-elődöntőt érő gólt szerző védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.19. 10:26
Egybehangzó német sajtóhírek szerint távozik a Borussia Dortmund labdarúgócsapatától Felipe Santana: a brazil védő a Ruhr-vidéki riválisnál, a Schalkénél folytatja pályafutását. Állítólag a két klub már megegyezett, mindössze néhány részlet kidolgozása van még hátra a kontraktus véglegesítéséig.

Felipe Santana a Málaga elleni BL-negyeddöntő utolsó percében győztes gólt szerzett, mellyel a Borussia Dortmund bejutott a legjobb négy közé (ahol a Real Madriddal találkozik). A brazil védő azonban ennek ellenére távozik, a német sajtó szerint minden bizonnyal azért, mert a Hummels, Subotic kettős mellett kevés lehetőséget kap.

A 27 éves védő szerződésének záradékában egymillió euróban állapították meg kivásárlási árát, mely a Schalkének nem okoz problémát. A gelsenkircheni csapat rutinos védője, Christoph Metzelder az idény végén távozik a klubtól, így Felipe Santana valószínűleg több játéklehetőséghez juthat új együttesében.

Nem újdonság, hogy egy futballista az egyik Ruhr-vidéki csapattól egy másikhoz igazol: korábban ezt tette Andreas Möller, Rolf Rüssmann és Stan Libuda is.

Az átigazolást hivatalos honlapján egyik klub sem erősítette meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik