Dortmund: a szíve marasztalja Reust, de a Barcába vágyik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.05. 12:51
null
Marco Reust több élklub szívesen foglalkoztatná: menni vagy maradni (Fotó: Reuters)
Élénk érdeklődés övezi Marco Reus pályafutásának alakulását, esetleges klubváltásának fényében, annak ellenére, hogy a Dortmund kiváló középpályásának 2017 nyaráig érvényes szerződése van jelenlegi klubjával. Viszont a 25 millió eurós, szerződésben rögzített kivásárlási ára a képességeit tekintve bőven a megfizethető és megtérülő kategória a topklubok számára. Valami szól a Barcelona, a Bayern München, a Manchester City, de még a Dortmund mellett is.

 



Utóbbinál az érzelmek játszhatnak főszerepet. A középpályás 2012-ben igazolt a Mönchengladbachtól Dortmundba, és vált a Borussia elismert klasszisává. A klub marasztalja is, már most új szerződést íratna vele alá. Szakmailag messzemenően elismerik, bíznak benne, rá építik a csapatot, a szurkolók pedig egyenesen bálványozzák.

Reus kedvenc gyerekkori klubja viszont a Bild összeállítása szerint a Barcelona, ahol stílusát ismerve ugyancsak találnának neki stabil helyet a csapatban. Ráadásul Marc-André ter Stegen személyében honfitársa, szinte kortársa, korábbi mönchengladbachi klubtársa, egyben barátja is van már a katalánoknál, vélhetően a beilleszkedésben nagy segítségére lenne a nyáron szerződtetett, már helyismerettel bíró kapus. A német lap biztos abban, hogy amennyiben a távozás mellett döntene Reus, az első lépéseket Barcelona felé tenné meg. Persze, ehhez a FIFA-nak is lesz szava, hiszen jelen állás szerint a katalánok nem igazolhatnak. Igaz, az idén nyári átigazolási szezonnak is így futottak neki, aztán mégis sikerült igazolniuk, többek között Luis Suárezt…

Amennyiben viszont az eszére hallgat Reus, akkor a Bayernhez megy. Robert Lewandowski idén, Mario Götze tavaly nyáron szerződött Dortmundból Münchenbe, Reus lehetne a következő a sorban. A beilleszkedéssel itt sem lenne gondja – nem beszélve a válogatottból ismert többi müncheni játékosról –, és még országot sem kellene váltania, egy új bajnokságot, közeget sem kellene megszoknia. Reust motiválja még, hogy az általa nagyra tartott Pep Guardiolával dolgozzon, akinek az irányítása mellett úgy fejlődhetne, hogy életében mind közül a legkevesebb változás történne, ha a váltás mellett dönt.

Viszont, ha a zsebét nézi, akkor már most lefoglalhatja magának a manchesteri repülőjegyet, hiszen a Man. City ajánlatát – már ami a fizetést illeti – a riválisok nem tudnák überelni.

A transfermarkt.de szerint a 25 millió euró bőven Reus valós piaci értéke alatt van, a honlap pont ennek a duplájára teszi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik