Dortmund: Sahin kölcsönbe visszatért a németekhez

Vágólapra másolva!
2013.01.11. 18:34
null
Sahin ismét a Dortmund fedélzetén (Forrás: bvb.de)
A német (és persze egyben a török) labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége az 1988-ban született középpályás, Nuri Sahin, aki 2011-ben került a Dortmundtól a Real Madridhoz tízmillió euróért. Madridban azonban ritkán játszott, ezért adták tavaly nyáron kölcsönbe a Liverpoolhoz, de Angliában sem lett alapember.


Ezért is gondolta úgy egykori edzője, Jürgen Klopp, hogy jót tenne a futballistának, ha visszatérne egykori sikerei helyére, Dortmundba – és mivel az angolok sem gördítettek akadályt távozása elé, Sahin aláírt a németekhez. Mégpedig nem rövid időre: a tervek szerint egészen 2014 nyaráig marad Dortmundban.

Sahint szerződése egyénként 2017-ig köti a Real Madridhoz, jelenlegi értéke körülbelül 15 millió euró.

„Igen, tizennyolc hónapig a mi játékosunk, ez már biztos, és vásárlási opcióval is rendelkezünk" – nyilatkozta az átigazolást bejelentő sajtótájékoztatón a Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc.

„Emberként és futballistaként is százszázalékosan ide tartozom – mondta maga a játékos. – Egy héttel ezelőtt vettem fel a kapcsolatot egykori klubommal, két napja egyezett bele a váltásba a Real. Segíteni akarom a csapatot, és megmutatni, még mindig magas szinten tudok futballozni. Sokkal jobb játékos vagyok, mint korábban, csak nem sok lehetőségem volt ezt megmutatni. Nagyon boldog vagyok, hazaérkeztem!"

További jó hír a klub híveinek, hogy a német válogatott balhátvéd, Marcel Schmelzer 2017-ig meghosszabbította szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik