Dortmund: négy évre aláírt az „örmény Zidane” - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.09. 12:15
null
Mhitarjan már Dortmund-mezben feszít (Fotó: Twitter/BVB)
A német Borussia Dortmund labdarúgócsapata hivatalos honlapján erősítette meg azt, amit tegnap már a klubot üzemeltető gazdasági társaság bejelentett: Henrih Mhitarjan a BL-döntősnél folytatja pályafutását. Az „örmény Zidane-nak" becézett középpályás négyéves szerződést kötött a BVB-vel.

 

Véget értek a találgatások Mhitarjan jövőjével kapcsolatban, a Borussia Dortmund hivatalos honlapjának tanúsága szerint az örmény válogatott középpályás négy évre aláírt a klubhoz. A 24 éves futballista a 10-es mezt fogja viselni a német klubnál.

„Nagyon örülünk, hogy megszereztük Mhitarjant, aki kiváló támadó középpályás. Nem volt egyszerű véghezvinni a transzfert, de nagyon meg akartuk őt szerezni, és végül sikerült is" – mondta az angolul, portugálul, franciául és oroszul is beszélő középpályásról Michael Zorc, a BVB sportigazgatója.

A BVB egyben tudatta, hogy Mhitarjan, Pierre-Emerick Aubameyang és Szokratisz Papasztathopulosz megszerzésével lezárta az átigazolásait a 2013–2014-es szezonra, mivel kimerült a nagyjából 50 millió eurós átigazolási kassza. Úgy néz ki, ezzel az is biztos, hogy Jürgen Klopp állításának megfelelően Robert Lewandowski a nyáron nem igazol el, az idény végén hagyja el (minden bizonnyal a Bayern München kedvéért) a BVB-t.

Mhitarjan 27.5 millió euróval Márcio Amoroso átigazolási klubrekordját dönti meg – a brazil csatárért 2001-ben akkori német csúcsot jelentő 21.5 millió eurót fizetett ki a Dortmund.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik