Dortmund: Berlinből érkezik Lewandowski utódja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.09. 12:15
null
Ramos (balra) a nyártól a Borussia Dortmundot erősíti (Fotó: Reuters)
Megtalálta a Bayern Münchenhez távozó Robert Lewandowski utódját a német élvonalbeli Borussia Dortmund labdarúgócsapata: Adrián Ramos érkezik a nyáron a bajnoki rivális Hertha BSC-től. A kolumbiai válogatott támadó átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra.

A Borussia Dortmund hivatalos közleménye alapján Adrián Ramos a nyáron érkezik a Herthától a klubhoz. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a támadó hány évre kötelezi el magát új csapatához és hogy mennyit fizet a BVB a fővárosi klubnak.

A 28 éves kolumbiai válogatott csatár a Hertha színeiben 89 Bundesliga-meccsen 32 gólt szerzett és 18 gólpasszt osztott ki, összességében 173 tétmeccsen 65 gól és 39 assziszt fűződik a nevéhez a berlini együttesnél. A jelenlegi szezonban 16 bajnoki találatnál tart, amivel holtversenyben második a góllövőlistán a nürnbergi Josip Drmiccsel.

„Adrián Ramos különleges adottságú futballista, topcsatár Németországban. Beleillik a Borussia Dortmund profiljába” – mondta az új szerzeményről Michael Zorc, a BVB sportigazgatója.

Ramos 22-szeres kolumbiai válogatott, a nemzeti csapatban kétszer volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik