Dortmund: baljós árnyak – Tuchel távozik a szezon végén?

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 12:06
Sajtóhírek szerint a nyáron távozhat a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund vezetőedzője, Thomas Tuchel.

Nem felhőtlen a viszony Tuchel és a BVB ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke között: a tréner bírálta felettesét, aki múlt szombaton egy interjúban firtatta a vezetőedző jövőjét, amivel kapcsolatban félreértésre okot adó válaszokat adott. A német sajtónak nem kellett több, máris arról ír, hogy bizonytalanná vált a 43 éves szakember jövője a klubnál.

„Szeretném leszögezni: nem állunk harcban egymással – mondta Watzkéval való kapcsolatáról Thomas Tuchel a holland Fox Sportsnak. – A pletykák egy bizonyos interjú miatt kaptak szárnyra, amelyet Watzke úr szombaton adott. De ehhez joga van, ő a főnök, ezt el kell fogadnunk. Jelenleg nem szeretnék reagálni ezekre a spekulációkra, a hátralévő fontos meccseinkre koncentrálok. Van még két mérkőzésünk a Bundesligában és a Német Kupa-döntő, nagy célokat akarunk elérni.”

Tuchel – akinek szerződése 2018 nyarán jár le a Borussia Dortmundnál – nevetve reagált arra a kérdésre, hogy a következő szezonban is ő irányítja-e a csapatot. „Augsburgban én ülök a kispadon, ez biztos” – hangzott a válasz.

A tréner menedzsere, Olaf Meinking a német Sport1 érdeklődésére elmondta: Tuchel eddig is és ezentúl is őszinte és becsületes volt minden kérdésben, nyitottak arra, hogy tisztázzák az esetleges nézeteltéréseket.

A Bundesligában a bronzéremért küzdő BVB a hátralévő két fordulóban előbb az Augsburghoz látogat, majd zárásként a Werder Brement fogadja. A Német Kupa berlini döntőjében az Eintracht Frankfurt lesz az ellenfél május 27-én.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik