Dortmund: 41 ezer néző, 17–0 – minden edző így akar debütálni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.04. 19:18
null
Thomas Tuchel bemutatkozása remekre sikeredett a Dortmundnál (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli Borussia Dortmund lejátszotta első hazai nyári felkészülési mérkőzését, amelyen Thomas Tuchel tanítványai 17–0-ra nyertek egy élsportolókból és olimpiai bajnokokból álló alkalmi együttes ellen – mindezt 41 200 néző előtt.

A Jürgen Klopp távozását követően kinevezett Thomas Tuchel először irányította a Borussia Dortmundot hazai mérkőzésen – igaz, az olimpiai bajnokokból és élsportolókból álló gálacsapat elleni összecsapás korántsem nevezhető nagy téttel bíró találkozónak.

A Dortmund játékosai azonban nem vették félvállról a meccset, s kiszolgálták a Signal Iduna Parkba kilátogató „potom” 41 200 szurkolót. Az ősszel az Európa-ligában induló Borussiában pályára léptek a nyári szerzemények – így Gonzalo Castro, Julian Weigl és a kapus Roman Bürki is.

A mérkőzésen Pierre-Emerick Aubameyang négy, Ciro Immobile és Jonas Hofmann három gólt szerzett. A duplázó Jakub Blaszczykowski mellett Kevin Kampl, Marco Reus, Pascal Stenzel és Gonazalo Castro volt eredményes, illetve az alkalmi csapatban játszó, 2014-ben férfi 100 méteres vegyes úszásban rövid pályán világbajnoki címet szerző Markus Deibler öngólt vétett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik