Bundesliga: Stieber remekül passzolt, bent maradt a HSV!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 21:33
null
A győztes gólt szerző Nicolai Müller (balra) és az egyik előkészítő, Stieber Zoltán gólöröme (Fotó: Reuters)
Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a 91. percben egyenlített a Karlsruhe elleni osztályozó hétfői idegenbeli visszavágóján, majd a hosszabbításban szerzett góllal 2–1-re győzött, és ezzel kiharcolta a bennmaradást.

A másodosztály harmadik helyén végző Karlsruhe a nem sokkal korábban csereként beálló Reinhold Yabo lövésével a 78. percben szerzett vezetést, és úgy tűnt, ez elég is lesz ahhoz, hogy hat év után visszakapaszkodjon az élvonalba.

A rendes játékidőből hátralévő időben a HSV nagy helyzeteket alakított ki, kapufát is lőtt, de nem jött össze az egyenlítés – egészen a 91. percig: akkor a kaputól 18 méterre, középen kezezés miatt szabadrúgáshoz jutott, és a chilei Marcelo Díaz remek lövéssel a háló jobb oldalába tekerte a labdát.

A hosszabbításban sokáig nem esett gól, aztán a 115. percben megvillant Stieber Zoltán: a 67. percben becserélt magyar légiós középen megiramodott, a 16-osnál egy csel után balra passzolt, Cleber egyből középre játszott, és a szintén csereként beálló Nicolai Müller közvetlen közelről belőtte a mérkőzést eldöntő gólt.

Tovább ketyeg tehát a hamburgi stadion híres-nevezetes órája: a HSV, akárcsak tavaly, az idén is sikerrel vívta meg az osztályozót, azaz 1963 óta tartó Bundesliga-tagsága megint meghosszabbodott – sőt a német futball egyetlen klubjaként megmaradt 1919 (!) óta tartó élvonalbeli tagsága is.

A Bundesligából a Freiburg és a Paderborn esett ki, helyükre az abszolút újonc Ingolstadt és az első osztályba harminchárom esztendő után visszatérő Darmstadt jutott fel.

OSZTÁLYOZÓ AZ ÉLVONALBA JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Karlsruhe–Hamburg 1–2 (0–0, 1–1, 1–1) – hosszabbítás után
G:
Yabo (78.), ill. M. Díaz (91.), N. Müller (115.)
A Hamburg a kétfelvonásos párharc megnyerésével, 3–2-es összesítéssel harcolta ki a bennmaradást.

A hamburgiak – köztük Stieber Zoltán (17) – az egyenlítő gólt ünneplik (Fotó: AFP)
A hamburgiak – köztük Stieber Zoltán (17) – az egyenlítő gólt ünneplik (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik