Bundesliga: máris elfogytak a jegyek a március végi berlini derbire!

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.02.19. 10:58
null
Nagy az érdeklődés a Hertha és az Union Berlin összecsapása iránt (Fotó: AFP)
Egy hónappal a mérkőzés előtt már elfogyott az összes jegy a Hertha BSC–1. FC Union Berlin fővárosi derbire – adta hírül a Hertha a hivatalos honlapján. A két csapat a Bundesliga 27. fordulójában csap össze március 21-én, szombaton, 18.30-kor.

 

Hiába tanyázik mindkét berlini csapat az alsóházban, hiába tombol hatalmas belső vihar a Hertha háza táján, a fővárosi derbit nem akarják kihagyni a szurkolók. Ennek ellenére nem kevesen kénytelenek lesznek a televízió képernyőjén követni a találkozót, ugyanis a Hertha közlése szerint egy hónappal a meccs előtt már elkelt az összes belépő.

A berlini Olimpiai Stadion közel 75 ezer néző befogadására alkalmas. A két együttes őszi mérkőzését az Union nyerte meg hazai pályán 1–0-ra.

A Bundesliga a hivatalos honlapján a német futball hat legfontosabb derbije között emlegeti a fővárosi rangadót. Az őszi bajnokit megelőzően Berlinben legutóbb több mint 40 éve, az 1976–1977-es idényben találkozott egymással a város valamely két csapata az első osztályban, akkor a HBSC és a Tennis Borussia. A most megküzdő két klub hasonló népszerűségnek örvend: a kelet-berlini Union 32 ezer klubtaggal rendelkezik, a nyugat-berlini Hertha közel 37 ezerrel.

A Hertha hazai meccsei közül ebben az évadban eddig kettő volt telt házas: a Bayern München és a Borussia Dortmund elleni találkozó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik