H. T. 2020.03.16 08:35 Frissítve: 2020.03.16 09:30

Bundesliga: ma dönthetnek az esetleges hogyan továbbról

A koronavírus-járvány miatt Németországban is megállt a futballélet, az esetleges folytatásról pedig hétfőn dönthetnek Frankfurtban. A Borussia Mönchengladbach egyelőre áprilisi folytatásra készül, a Kicker számolgatása alapján az sem okozna nagy problémát, ha májusban indulna útjára ismét a labda.

A kluboknál bizakodóak, de döntés egyelőre nincs Németországban (Fotó: AFP)

 

A Borussia Mönchengladbachnál úgy készülnek, hogy április 3-án, a Werder Bremen ellen folytatja a csapat a bajnoki idényt. „Jelenleg így tervezünk. A Bréma elleni meccs három hét múlva esedékes, így nem tudjuk hosszabb pihenőre küldeni a játékosokat. Egészséges és fitt keretre van szükségünk, jól felkészülten szeretnénk folytatni, amikor arra kerül a sor” – fogalmazott Max Eberl, a Gladbach sportigazgatója.

Az RB Leipzignál a szombati edzést követően szigorúan hazaküldték a futballistákat, hogy aztán két szabadnap után otthonukban, egyéni edzéstervvel készüljenek tovább. Mint beszámoltunk róla, a játékosoknak megtiltották, hogy külföldre utazzanak, pénteken pedig már ismét együtt tréningezhet a gárda. 

A Mainz időközben lemondta az április 20-ra tervezett éves közgyűlést, Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezetője vasárnap a Sportschau televíziós műsorban pedig úgy fogalmazott, normális mérkőzést egy ideig aligha játszanak, s ha egyáltalán folytatódik az idény, akkor egyértelmű, hogy zárt kapus találkozókat rendeznek. Watzke szerint nincs értelme osztrák mintára megtiltani, hogy a játékosok együtt készüljenek.

A német sajtóban 770 millió eurós kárról írnak, ez az az összeg, amit elbuknának az élvonalbeli, illetve a másodosztályban szereplő klubok akkor, ha nem tudnák befejezni az idényt. Ebbe beletartoznak a tévés pénzek, a szponzoroktól és a jegyeladásokból származó bevétel. Egyelőre megjósolhatatlan, ennek milyen következményei lennének, az viszont biztos, hogy sok klubot nagyon érzékenyen érintene.

A Német Labdarúgóliga (DFL) közgyűlése hétfőn, március 16-án az elnökség javaslatának elfogadásáról dönthet. A fő cél, hogy befejezzék az idényt, és azt sem szabad elfelejteni, hogy sok szerződés június 30-án lejár. Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden dönthet az Európa-bajnokság halasztásáról, ezután egyszerűbben lehet majd tervezni.

A Kicker egyébként számolgatott, levezették, hogy akkor is be tudnák fejezni Németországban az idényt június végéig, ha május 2-án indul ismét útjára a labda, a fordulókat pedig szerda-szombat ritmusban, angol hetek mintájára rendeznék meg, úgy, hogy közben a Bajnokok Ligájára, a Német Kupára és az osztályozókra is legyen idő.

2020.07.10 16:26:57

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Rangnick-koncepció segíti a Szoboszlai Dominikhez hasonló fiatal játékosok karrierépítését.

2020.07.04 19:41:19

Német labdarúgás M. G.

A favorit esélyt sem hagyott a Leverkusennek a szórakoztató, hat gólt hozó berlini fináléban.

2020.07.03 21:09:28

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Jobban hiszek az érzelmi szálban, de legyen ez az én bajom.

2020.06.30 13:24:26

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Fél tucat Bundesliga-rekorddal búcsúzik az „Andok bombázója”, akitől még Robert Lewandowski is bőven tudott tanulni.