Bundesliga: Gulácsi klubja kölcsönvette a Chelsea walesi védőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.22. 17:43
null
Ampadu (balra) a Mol Vidi elleni öngólt vétett
Hivatalos honlapján jelentette be az RB Leipzig, hogy egy évre kölcsönvette a Chelsea fiatal védőjét, a 18 éves Ethan Ampadut. A walesi védő tavaly nyáron hosszabbította meg szerződését öt évvel a londoni klubbal, ám mindössze öt mérkőzésen kapott szereplési lehetőséget, bajnokin nem. Ampadu a lipcseiek negyedik új igazolása ezen a nyáron, új klubjában a 26-os számú mezt viseli majd.

 

A klubváltásról a Sky Sports honlapja megszólaltatta a Chelsea menedzserét, Frank Lampardot, aki elárulta, amikor egy éve a Derbynél kezdett dolgozni, szerette volna kölcsönvenni Ampadut a Chelsea-től, ám akkor nem jött össze az üzlet.

„Nagyon szeretem a játékát, de az igazság az, hogy az ő érdekét, fejlődését szolgálja, hogy több és több játékidőhöz jusson, ám erre a Chelsea-nél jelenleg nem sok esélye lenne, ezért kölcsönadjuk egy olyan klubhoz, amelynél tapasztalatokat gyűjthet” – mondta Lampard.

Ampadu kölcsönadása nem meglepő, már csak azért sem, mert a nyolcszoros walesi válogatott nem tartott a Chelsea-vel a klub kínai edzőtáborába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik