Bundesliga: Gulácsi az év kapusa a szakportál szerint

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.04.27. 19:05
null
Gulácsi Péter nyugalmat sugároz a védelemnek (Fotó: Török Attila)
Gulácsi Péter is bekerült az egyik legnevesebb német labdarúgó-szakíró, Raphael Honigstein év csapatába a Bundesligában.

 

A The Athleticen megjelent publikációban a szerző a 2004 és 2008 közötti Petr Cechhez hasonlítja az RB Leipzig kapusát, és nemcsak azért, mert a hajviseletük hasonló, hanem mert nyugalmat sugároz a védelemnek, felkészült a váratlan szituációkra, és technikai képzettsége sem utolsó.

Az indoklásban arra is kitér Honigstein, hogy a magyar válogatott kapusának védési mutatója (a kapura tartó lövések 73 százalékát hárítja) ugyanolyan, mint Manuel Neueré (Bayern München) és Yann Sommeré (Borussia Mönchengladbach), ám 3.6 góllal kevesebb gólt kapott, mint az várható volt a statisztikák alapján.

A svájci játékosnál ez a szám 6.1, de ahogy az író jegyzi: ő nem annyira stabil a beadásoknál és a tizenhatoson kívül, mint Gulácsi.

A summázásban megemlíti azt is, hogy Gulácsinak is köszönhető, hogy a Leipzig hazai pályán és idegenben is ikszelt a Bayernnel a német élvonalban, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott a negyeddöntőbe.

Az év csapata a Bundesligában a The Athletic szerint:
Gulácsi – Tapsoba, Upamecano, Hummels – Hakimi, Thiago, Havertz, Davies – Sancho, Lewandowski, Werner

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik