Bundesliga: Dárdai az ajánlatai közül csak egyen gondolkodik

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 09:08
null
Dárdai Pál a Hertha szerelésében az elmúlt idényben (Fotó: Dömötör Csaba)
A Hertha BSC vezetőedzői székéből az elmúlt idény végén felálló Dárdai Pál másfél hónapja pihen, és noha sok ajánlatot kapott, egyelőre élvezi a balatoni kikapcsolódást, és nem érzi úgy, hogy máris vissza kellene térnie valamelyik labdarúgócsapat kispadjára. De azért kapott egy olyan felkérést, amelyik megmozgatta a fantáziáját.

 

„Sok ajánlatot utasítottam vissza, a Bundesligából és külföldről is, (de) egy olyan akadt, ami érdekel és el is gondolkodok rajta, egy televíziós ajánlat. Matthias Sammer kilépésével engem kértek fel szakkommentátornak egy televíziós társaságnál, a Hertha bele is ment, csak azt kérték, ne Hertha-mérkőzésen dolgozzak – mondta Dárdai Pál az M4sport.hu-n megtekinthető interjúban. – Ez az egyetlen, ami kicsit megmozgatta a fantáziámat, mert benne maradsz a Bundesligában, ott vagy a pénteki és a vasárnapi meccseken, van egy kis analízis, látod az új játékosokat, kicsit szorgalmasabb vagy. Ha csak otthon nézi az ember (a meccseket) vagy néha kilátogat az Olimpiai Stadionba, hajlamos ellustulni.”

Dárdai hozzátette: a külföldi ajánlatokat „abszolút blokkolta”, mert a pályafutása a német vagy a magyar közegbe való, „azt ismerem, ott érzem jól magam”.

S hogy mit hozhat a kicsit távolabbi jövő?

„Megvárjuk, mi lesz októberben, novemberben, decemberben, hogyan állnak más csapatok a dolgokhoz, plusz egy év múlva ugyanúgy él a szerződésem a Hertha utánpótlásában, ebben nincs mit szégyellni, szeretem az utánpótlást, szeretem a gyerekeket, ott is komoly eredményeim voltak. Nekem a legfontosabb az, hogy otthon a család boldog legyen, bármilyen döntést hozunk, az mindig a család érdekében történik.”

Az interjúban szóba került a magyar válogatott Eb-selejtezőbeli jó szereplése is. A korábbi szövetségi kapitány szerint a Szlovákia elleni, szeptember 9-i budapesti mérkőzésen dől el, ott leszünk-e a részben budapesti rendezésű 2020-as Európa-bajnokságon.

„Ha legyőzzük a szlovákokat, megyünk, ha nem, akkor szerintem nem, akármilyen jól is állunk, az a mérkőzés dönt, az egy nagyon nagy döntő lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik