Bundesliga: távozik a vb-győztes, a lelátóra száműzték

Vágólapra másolva!
2016.12.05. 12:03
null
Julian Draxler télen távozik Wolfsburgból (Fotó: AFP)
Julian Draxler, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfL Wolfsburg játékosa ebben a naptári évben már nem lép pályára, és a télen minden bizonnyal távozik – írja a Bild.

A világbajnok támadó középpályás már a nyáron jelezte távozási szándékát, hiszen az előző szezonban csak a 8. helyen végeztek a „farkasok”, így az Európa-ligában sem indulhattak el. Akkor nem sikerült a klubváltás, viszont most úgy tűnik, sikerül kiprovokálnia a 23 éves labdarúgónak, hogy eladják.

Ebben a szezonban sem muzsikál jól a Wolfsburg (a 15. helyen áll), legutóbb a Dárdai Pál vezette Herthától kapott ki hazai pályán. Draxler azon a mérkőzésen csereként állt be, 12 perc játéklehetőséget kapott.

„Az én döntésem az, hogy kit küldök a pályára. Hogy kit hogy hívnak?! Nem az a lényeg, hanem hogy ki áll készen a mérkőzésre” – fogalmazott Valérien Ismäel, a VfL vezetőedzője.

A német lap úgy tudja, hogy a labdarúgó továbbra is a csapattal készül, de ebben a naptári évben már nem lép pályára, és a télen távozik.

A találgatások szerint a következő állomása az Arsenal, a Juventus vagy a Bayern München lehet.

Draxler 2015-ben a Schalkétól igazolt Wolfsburgba, 36 millió eurót fizettek érte. Jelenlegi szerződése 2020-ig érvényes. Ebben a szezonban 11 mérkőzésen szerepelt a német élvonalban, gólt nem szerzett, és asszisztja sincs egyelőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik