Bundesliga: a játékostársaknál Ribéry a szezon legjobbja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.10. 18:30
null
Manuel Neuer a kapusoknál, míg Franck Ribéry az egész bajnokságban lett a szezon legjobbja (Fotó: Action Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) futballozó játékosok a Bayern München francia szélsőjét, Franck Ribéryt választották a szezon legjobbjának. A legjobb kapusnak járó elismerést Manuel Neuer érdemelte ki, míg az idény edzőjének a Freiburgot irányító Christian Streichet választották.

 

A Kicker szavazásán több mint 200 játékos voksolhatott a 2012–2013-as szezon legjobbjaira. A futballisták 29 százaléka úgy látta, hogy a mögöttünk hagyott idényben a Bayern München francia válogatott játékosa, Franck Ribéry bizonyult a legjobbnak, aki 10 góllal és 15 gólpasszal segítette a csapatát a német bajnokságban.

A második helyet a szavazatok 18 százalékának begyűjtésével a Borussia Dortmund lengyel támadója, Robert Lewandowski szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Bayern német válogatott középpályása, Bastian Schweinsteiger állhatott fel.

A szezon legjobb kapusának a szintén a Bayern Münchent erősítő Manuel Neuert választották, aki 18 meccsen őrizte meg a kapuját a góltól, a második helyen Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), a harmadikon René Adler (Hamburg) zárt.

Azonban a pályán elért eredményekkel ellentétben a díjátadón nem tudtak triplázni a bajorok. A legjobb edzőnek ugyanis a Freiburg trénerét, Christian Streichet választották, aki az ötödik helyen fejezte be a bajnokságot csapatával, így együttese a következő idényben az Európa-liga csoportkörében kezdheti meg nemzetközi kupaszereplését. A szakember a szavazatok 48.7 százalékát söpörte be. A Bayern München vezetőedzője, Jupp Heynckes a második helyet kaparintotta meg a voksoláson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik