HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.27 18:50 Frissítve: 2019.01.27 18:59

Bundesliga: a Hannover bejelentette, Thomas Doll az új edző

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport Online értesülései, Thomas Doll lett a német élvonalbeli Hannover labdarúgócsapatának vezetőedzője – közölte a Bundesligában szereplő klub hivatalos honlapján. Az 52 éves szakember másfél éves szerződést írt alá.

Thomas Doll a Ferencváros után a Hannover vezetőedzője lett (Fotó: Török Attila)

 

Amint arról beszámoltunk, a Hannover a Borussia Dortmund elleni idegenbeli 5–1-es vereség után menesztette André Breitenreiter vezetőedzőt. A német sajtó több nevet is bedobott, a Nemzeti Sport Online pedig Németországból úgy értesült, Thomas Doll lesz a befutó. Információinkat vasárnap este hivatalos honlapján erősítette meg a Hannover, az 52 éves szakember másfél éves szerződést kötött új klubjával – kontraktusa a Hannover közlése szerint egy esetleges kiesés után sem szűnne meg. Segítője az a Ralf Zumdick lesz, akinél már a Ferencvárosnál is együtt dolgozott.

„Thomas Doll nagyszerű munkát végzett minden korábbi állomásán, mindig elérte a céljait – legyen szó bennmaradásról, bajnoki címről vagy nemzetközi szereplésről. Magyarországon töltött évei alatt is követte a német futballt, így naprakész információi vannak. Mint korábbi profi játékos, tudja, hogyan bánjon a futballistákkal. Meg vagyunk győződve róla, hogy az ő tapasztalata új lendületet adhat a csapatnak” – így Horst Heldt klubigazgató.

A tabellán 17., utolsó előtti helyezett Hannover 19 forduló alatt 11 pontot szerzett, annyit, mint a sereghajtó Nürnberg, melyet csak jobb gólkülönbségével előz meg – a biztos bennmaradást érő 15. helyen álló Augsburgtól négy pontra van a csapat.

Thomas Doll 2013 decemberében érkezett az FTC-hez, irányítása alatt a népligeti csapat sorozatban három Magyar Kupa-elsőséget, egy Ligakupa- és egy Szuperkupa-győzelmet, valamint egy bajnoki bronz-, két ezüst- és egy aranyérmet szerzett. Doll 190 tétmérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, amelyeken 113 győzelem, 44 döntetlen és 33 vereség volt a mérlege. A német tréner 2018 augusztusában távozott a Fraditól.

Doll korábban a Hamburg és a Borussia Dortmund vezetőedzője is volt a Bundesligában, a Hannover a harmadik csapata lett a német élvonalban.2019.02.23 14:44:22

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Két és fél héttel a kupakiesés után Dárdai Pál Herthája a bajnokságban is kikapott a Bayerntől.

2019.02.17 22:45:08

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A német bajnokságot az teszi különlegessé és vonzóvá, hogy ott hisznek és bíznak benned, még akkor is, ha olyan fiatal vagy, mint én, hiszen arrafelé nem vesznek külföldről játékost úgy, hogy ne győződnének meg a képességeiről.”

2019.02.12 08:40:24

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Ha Petry Zsolt mellé még egy magyar edzőt hoznék, ránk fognák, hogy átvette a hatalmat a magyar maffia...”

2019.02.08 01:05:39

Német labdarúgás HUBER TAMÁS

NS-VÉLEMÉNY. Dárdai és a Hertha lesz a példa.

2019.02.06 19:34:07

Német labdarúgás HUBER TAMÁS, TÓTH ISTVÁN (Berlin)

A müncheniek végig fölényben játszottak, de Hummels kisegítette egyszer a hazaiakat – végül Coman döntött.