Bundesliga: a Dortmund tarolt, Gulácsi a második legjobb kapus a Kickernél

Vágólapra másolva!
2019.01.07. 14:48
null
Reus volt az ősz legjobb mezőnyjátékosa a társak szerint (Fotó: AFP)
A Bundesligában játszó labdarúgók szerint a Borussia Dortmund volt az őszi szezon nyertese a német bajnokságban, a Schalke 04 pedig a vesztese. A játékostársak Gulácsi Pétert a liga második legjobb kapusának választották, csupán a dortmundi Roman Bürki kapott nála is több voksot.

A Kicker német szaklap hétfőn publikálta a felmérését, amelyben 214 játékos vett részt.

A megkérdezettek 44 százaléka szerint – s ez győzelmet ért – az éllovas BVB csapatkapitánya, Marco Reus volt a bajnokság első felének legjobb mezőnyjátékosa, míg a képzeletbeli dobogó második fokán Luka Jovic (Eintracht Frankfurt) és Reus klubtársa, Axel Witsel osztozott egyformán 8.9 százalékkal.

A Dortmund a többi kategóriában is uralta a voksolást: a legjobb edző Lucien Favre (55.1 százalék), a legjobb kapus Roman Bürki, a legtöbbet fejlődő játékos pedig a 18 éves Jadon Sancho lett. Bürki szoros versenyben előzte pedig a magyar válogatott Gulácsi Pétert (RB Leipzig), valamint Yann Sommert (Borussi Mönchengladbach).

A körkérdés eredményéből kiderül, hogy a futballisták az előző szezonban ezüstérmes, jelenleg azonban csupán 13. Schalke szereplését tartják az őszi idény negatív szenzációjának, a csapat mesterét, Domenico Tedescót pedig az edzők között a legnagyobb vesztesnek.

A válaszadók csaknem háromnegyede szerint a bajnokság végén is a Borussia Dortmund áll majd a tabella első helyén, a Bayern München címvédésére mindössze 23 százalék tippelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik