Bundesliga 2.: Korcsmár hibáját Simon Krisztián góllal büntette

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 20:19
null
Simon Krisztián először volt eredményes az 1860 Münchenben (Fotó: tsv1860.de)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) 25. fordulójának pénteki játéknapján a Korcsmár Zsolttal felálló Greuther Fürth hazai pályán 3–0-ra kikapott a Simon Krisztián végig a soraiban tudó 1860 Münchentől. A vendégek első gólját Korcsmár hibáját kihasználva Simon szerezte.

„Simon Krisztián nyelvileg még nem tudja megértetni magát, és nagyon érzékeny is” – mondta a hét elején Torsten Fröhling, az 1860 München vezetőedzője, aki ennek ellenére a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a Korcsmár Zsolttal felálló Greuther Fürth elleni idegenbeli bajnokin.

A találkozó a vendégek számára alakult jobban, az első gólban pedig mindkét magyar válogatott játékos vastagon benne volt. A 34. percben a műeséssel próbálkozó Korcsmár veszített labdát a „hatvanasok” térfelén, akik villámgyors kontratámadással büntették meg a magyar védő hibáját: Korbinian Vollmann ugratta ki a leshatáron kilépő Simont, a télen igazolt támadó lefutotta emberét, majd miután kicselezte a kapust, higgadtan az üres kapuba gurított. Az Újpestről érkező szélső első gólját szerezte a Bundesliga 2.-ben.

A második játékrész közepén hat perc leforgása alatt Vollmann és Daniel Adlung is beköszönt, így a müncheni együttes háromgólos győzelmet aratott, ezzel négy pontra leszakította magáról az osztályozós helyen álló Ezrgebirge Auét, valamint három pontra megközelítette a négy meccs óta nyeretlen Fürthöt. A meccset mindkét magyar futballista végigjátszotta.

Simon gólja

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA 2.
25. FORDULÓ
Darmstadt–Union Berlin 5–0
Greuther Fürth–1860 München 0–3
VfL Bochum–Heidenheim 4–1
Az állás: 1. Ingolstadt 48 pont (24), 2. Darmstadt 45, 3. Kaiserslautern 42 (24), …14. Greuther Fürth 28, 15. 1860 München 25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik