Bayern: visszavonult kapus reaktiválása a terv Neuer kiesése miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.18. 19:44
null
Az előző idény végén már búcsút intett a profi focinak Starke (Fotó: AFP)
A Bayern München hivatalos honlapján közölte – amiről korábban már beszámoltunk: a csapat hétfői edzésén megsérült Manuel Neuer bal lába. A korábbiakhoz képest új információ, hogy kedden további vizsgálatokkal igyekeznek kideríteni a sérülés pontos természetét – így egyelőre azt hivatalosan nem erősítették meg, hogy vajon a világbajnok kapus korábbi sérülése újult-e ki. További friss, de nem hivatalos hírek szerint a Bayernnél felkészültek egy vészhelyzeti forgatókönyv bevetésére.

 

Ebben egy új kapus leigazolása szerepel, ám erre az idény közben meglehetősen korlátozottak a lehetőségek. Neuer kiesésével ugyanis Carlo Ancelotti azt a Sven Ulreichet lesz kénytelen előléptetni első számú kapussá, aki a Bayernnél töltött elmúlt két szezonja során mindössze hét bajnokin védett, s összesen 13 meccsen kapott lehetőséget – amúgy előtte 176 bajnokin, 17 Német Kupa- és 27 nemzetközi kupameccsen védte a Stuttgart kapuját.

Rajta kívül a felnőtt keretben mindössze a fiatal, 17 éves Christian Früchtl lenne bevethető, de ő a második csapatnál szerepel, az első csapatban még nem mutatkozhatott be tétmeccsen. Éppen ezért került szóba a németeknél, hogy tartaléknak kellene valakit szerezni.

A német Sky Sports szerint komolyan foglalkoznak a Bayernnél a gondolattal, hogy reaktiválják az előző szezon végén visszavonult 36 éves Tom Starkét, aki 2012-től öt éven keresztül volt Neuer mögött tartalékkapus, s hosszú pályafutása során 99 Bundesliga-meccsen védte a bajorok mellett a Hoffenheim, a Duisburg és a Hamburg kapuját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik