Bayern: Lewandowski 5 évre aláírt, ingyen megy a bajorokhoz - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.04. 19:31
null
Lewandowski a nyártól a Bayernt erősíti (Fotó: Action Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München közleménye szerint Robert Lewandowski aláírt a bajor klubhoz: a lengyel támadó ma sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, és 2019 nyaráig elkötelezte magát a csapathoz. A futballista szerződése júniusban jár le a Borussia Dortmundnál, így a nyáron ingyen csatlakozik a Bayernhez.

Véget ért a Robert Lewandowski átigazolása körüli huzavona: a lengyel támadó megegyezett a Bayern Münchennel.

Az ügylet legnagyobb vesztese a Borussia Dortmund, amely nem kap átigazolási díjat a kiváló labdarúgóért, mivel a játékos szerződése a nyáron lejár, és csak ezután csatlakozik a Bayernhez.

Lewandowski a Bosman-szabály értelmében január 1-je után bármely klubbal megegyezhetett nyári átigazolásáról. A Bayernnek sikerült elcsábítania, és a sikeres orvosi vizsgálat után alá is írta 2019 nyaráig érvényes kontraktusát.

„Roppant elégedettek vagyunk ezzel a sikeres transzferrel – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke a klub hivatalos honlapjának. – Robert Lewandowski a világ egyik legjobb csatára, erősítést jelent a Bayern számára. Boldogok vagyunk, hogy a mai napon aláírtuk a 2019-ig szóló szerződést.”

A német sport1.de még szeptember végén számolt be arról, hogy Lewandowski eldöntötte, szerződése lejárta után a Bayern Münchennél folytatja a karrierjét, és a mai fejlemények szerint igaznak bizonyultak a portál információi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik