Bayern: Reina megsérült, Xabi Alonso betalált a „sörmeccsen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 21:40
A német bajnok és kupagyőztes Bayern München labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 5–1-es győzelmet aratott egy unterhachingi alkalmi csapat ellen, de öröme nem lehet felhőtlen, hiszen a találkozó elején Pepe Reina megsérült.

A Paulaner-kupa keretein belül megrendezett mérkőzésen a Bayern egy olyan, a Münchentől nyolc kilométerre fekvő Unterhachingból érkező futballisták alkotta csapattal csapott össze, melynek tagjai amatőr státuszúak és betöltötték a 18. életévüket.

A bajorok a Reina – Rafinha, Walter, Dante – Th. Müller, Gaudino, Rode, Weiser – Götze, Kurt – Pizarro összeállításban léptek pályára a mérkőzésen, melyen csereként beállva Starke, Lahm, Strohmaier, Xabi Alonso, Pohl, Pantovics és Eberwein is lehetőséget kapott.

A találkozó a bajorok 5–1-es sikerét hozta, a győzelmet és a jó kedvet azonban beárnyékolta Pepe Reina sérülése, aki a hatodik percben első labdaérintése alkalmával, egy kirúgást követően a vádlijához kapott, és csak a társak segítségével tudta a saját lábán elhagyni a játékteret. A spanyol válogatott keretéből ezúttal kimaradó kapusra kedden részletes orvosi vizsgálatok várnak, hogy megállapítsák, milyen súlyos a sérülése.

Ami a mérkőzést illeti, az unterhachingi amatőrcsapat sokáig jól tartotta magát, de a hajrában kijött a két együttes közötti minőségbeli különbség. Bő húsz perccel a vége előtt a Bayern még csak 1–0-ra vezetett, ám végül négy góllal nyert. A Bundesliga listavezetőjénél Milos Pantovics duplázott, de betalált Thomas Müller, Michael Eberwein, valamint a Bayern színeiben először eredményes Xabi Alonso is, aki óriási erővel zúdított távolról a jobb alsó sarokba.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik