Bayern: Pep nem engedte, hogy gólkirály legyek - Mandzukic

Vágólapra másolva!
2014.10.28. 14:32
null
Guardiola nem számolt a horváttal, a komplexebb Lewandowskit hozta a helyére (Fotó: Action Images)
Mario Mandzukic, az Atlético Madrid csatára egy interjúban elárulta, úgy érzi, Pep Guardiola nem kezelte őt az elvárható tisztelettel a Bayern Münchennél töltött utolsó szezonja alatt.

 

A horvát támadó főszereplő volt a 2012–2013-as szezonban triplázó Bayern Münchenben, de Jupp Heynckes távozásával és Pep Guardiola kinevezésével fokozatosan kiszorult a csapatból, majd 2014 nyarán – Robert Lewandowski érkezésével párhuzamosan – távozott is, 22 millió euróért a spanyol bajnokhoz szerződött. Keserűség pedig maradt benne bőven.

„Guardiola csalódást okozott. Nem tisztelt engem. Nem engedte, hogy a Bundesliga gólkirálya legyek. Jupp Heynckes irányítása alatt minden sokkal jobb volt, és ez nem csak az én véleményem” – idézi a Sportske Novosti a csatárt, aki 18 góllal zárta a Bundesliga 2013–2014-es szezonját. Lewandowski 20 találattal végzett a góllövőlista élén.

„Nem ezt érdemeltem két olyan szezon után, amelyek során mindent beleadtam a Bayern sikeréért. Már akkor éreztem a változást, amikor először belépett az öltözőbe. Keményen dolgoztam azért, hogy elfogadtassam magam, de szép lassan leesett, hogy nincs jövőm Münchenben, új klubot kell találnom.”

„Lehet kedvelni és nem kedvelni valakit, előfordul. De Guardiola olyan negatív energiát árasztott magából, hogy inkább elkerültem őt.”

„Nem játszatott a Német Kupa döntőjében, és nem akarta, hogy gólkirály legyek, ezért a szezon végén a bajnokságban sem engedte, hogy pályára lépjek. Az egyéni cím nem annyira fontos, de ebből világosan látszik, mennyire nem kezelt tisztelettel. Ha odajött volna hozzám az elején, és azt mondja, nem illek bele a filozófiájába, minden tisztább lett volna.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik