Bayern: nem a szezonzárón múlik Neuer vb-szereplése

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 13:06
Egyelőre bizonytalan, hogy Manuel Neuer, a Bayern München kapusa pályára léphet-e a VfB Stuttgart elleni szezonzárón a labdarúgó Bundesligában.

A Bild információi szerint „erősen kérdéses”, hogy a válogatott kapuvédő, aki tavaly szeptemberi láboperációja óta nem játszott mérkőzést, ott lehet-e a bajor együttesben a szombati, hazai találkozón.

A világbajnoki címvédő Nationalelf szakmai vezetőségének álláspontja ugyanakkor az a „Neuer-ügyben”, hogy a játékosnak nem feltétlenül szükséges tétmeccsen szerepelnie ahhoz, hogy benne legyen a május 15-én nyilvánosságra kerülő előzetes vb-keretben.

„A tényleges határidő június 4-e, akkor kell megadnunk a 23-as végleges névsort” – mondta Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere.

Elképzelhető, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány négy kapussal utazik majd május 23-án a dél-tiroli edzőtáborba: Neuer mellett Marc-André ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain) és Bernd Leno (Bayer Leverkusen) jelölt a posztra. Neuer abban reménykedik, hogy harmadik lábközépcsonttörése után felépül az oroszországi vb június 14-i rajtjára.

A németek Mexikóval, Svédországgal és Dél-Korea csapatával lesznek azonos csoportban a nyári tornán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik