Bayern München: Van Gaal jövőre távozna, szövetségi kapitány lenne

Vágólapra másolva!
2010.07.19. 15:07
Louis van Gaal a német Kickernek nyilatkozva beszélt terveiről a jövőjét illetően. Az interjúban elárulta, hogy mindenképpen szeretne megint egy nemzeti válogatott irányítani, akár már a 2012-es lengyel–ukrán rendezésű Európa-bajnokságon, ehhez azonban le kell mondania a Bayern München irányításáról.

„A szerződésem 2011 nyarán lejár, ez előtt biztosan nem hosszabbítom meg, de most ősszel vagy télen nem fogok távozni" – kezdte beszédét Van Gaal.

„Igazából most kéne lemondanom, mert most üresednek majd meg a szövetségi kapitányi posztok, de az is elképzelhető, hogy meghosszabbítom egy évvel a szerződésem, és majd az Eb után veszek át egy nemzeti csapatot. A következő vébén már ott leszek, remélhetőleg kapitányként" – tette hozzá.

Szóba hozták vele kapcsolatban a holland és a német válogatottal is, amelyeknél Bert van Marwijk, illetve Joachim Löw utódja lehetne. Az oranjénál viszont egyszer már megbukott szövetségi kapitányként, az ő irányításával nem jutott ki a válogatott a 2002-es világbajnokságra.

Van Gaal az előző szezonban bajnokságot és kupát nyert, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchennel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik