HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.18 10:47 Frissítve: 2018.04.18 11:23

Bayern: „Mindent tud a futballról” – Matthäus az új edzőről

Pénteken hivatalossá vált, hogy a következő szezontól a jelenleg az Eintracht Frankfurtot irányító Niko Kovac lesz a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az új edzőről a bajor klub legendája, Lothar Matthäus, valamint a jelenlegi „főnök”, Jupp Heynckes is elmondta a véleményét.

HIRDETÉS
Niko Kovac edzői pályafutása eddigi legnagyobb kihívása előtt áll (Fotó: AFP)

 

Niko Kovac hároméves szerződést kötött a Bayern Münchennel, amelyben játékosként 2001 és 2003 között 51 tétmérkőzésen szerepelt. A 46 éves tréner jelenleg az Eintracht Frankfurt vezetőedzője, július 1-jén veszi át a bajorok irányítását.

„Megvan a kellő tapasztalata, nagyon jó futballista volt, a válogatottban övé volt a csapatkapitányi karszalag. A Bayern olyant embert keresett, aki beszél németül, és persze az sem elhanyagolható, hogy Niko remek munkát végzett az elmúlt két és fél évben a Frankfurtnál – egy kiesőjelölt csapatból a BL-szereplésre hajtó gárdát csinált. Karizmatikus, tele van szenvedéllyel, mindent tud a labdarúgásról. Már játékosként is vezető volt, ezt pedig edzőként is megmutatja most” – mondta Lothar Matthäus az Omnisportnak.

Nem a korábbi német kiválóság az egyetlen, aki mostanában az új Bayern-edzőt méltatta, a bajorok jelenlegi szakvezetője, Jupp Heynckes elsősorban a horvát szakember kvalitásait emelte ki.

„Kiválóan végzi a munkáját, egyértelműen arra rendeltetett, hogy ő legyen a Bayern München vezetőedzője. Nagyon jó és pozitív benyomást tett rám, mindenekelőtt egy elképesztően szorgalmas emberről beszélünk, és ez nem gyakori manapság. Innovatív, imádja a futballt és jól kommunikál a játékosokkal. Úgy vélem, a Bayern jól választott.”

Kovac a Herthában nevelkedett, a fővárosi, valamint a müncheni klub mellett szerepelt a Bayer Leverkusenben, a Hamburgban és a Salzburgban is. Edzőként a Frankfurt előtt a horvát felnőttválogatottat irányította.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS