Bayern: már Joachim Löw is a váltást javasolja Götzének

Vágólapra másolva!
2016.05.20. 15:51
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sokat sejtetően beszélt Mario Götze jövőjéről.

Mario Götze 2013-ban szerződött a Borussia Dortmundtól a rivális Bayern Münchenhez, ám a bajoroknál eltöltött időszak eddig nem úgy sikerült, ahogy a válogatott középpályás eltervezte – Pep Guardiola vezetőedző nem számolt vele alapemberként, emiatt (illetve a sérülései miatt) összesen csupán 73 mérkőzésen lépett pályára a gárda színeiben.

Noha Carlo Ancelotti érkezésével új fejezet nyílik a csapatnál, az olasz tréner állítólag közölte Götzével, hogy nem tudja garantálni neki a rendszeres játéklehetőséget. A 23 esztendős világbajnokot a hírek szerint a Juventus, valamint a Liverpool is szívesen látná, utóbbinál Götze ráadásul ismét együtt dolgozhatna a BVB-ből már ismerős Jürgen Klopp menedzserrel.

Az ötvenszeres német válogatott labdarúgó körüli huzavonából Joachim Löw, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya sem maradhatott ki, aki elmondta a véleményét: szerinte jót tenne Götzének a környezetváltozás.

„Általában úgy vagyok vele, hogy a változás jót tesz egy játékosnak. Új környezetben új kihívásokkal szembesül, új ingerek érik – idézi Löw szavait a Süddeutsche Zeitung. – Elég, ha megnézzük Toni Kroos fejlődését. Már a Bayern Münchenben is nagyszerűen futballozott, ám a Real Madridban tett még egy lépést, és annál is jobb lett. Götzének olyan edzőre van szüksége, aki a kezdőben számol vele. Persze ezzel nem a bajorokat kritizálom, és nem is Guardiolát.”

Update: A Bayern Twitter-oldalán péntek délután adta hírül, hogy Götze a Borussia Dortmund elleni kupadöntőben bordasérülés miatt biztosan nem lép pályára.

MÁJUS 21., SZOMBAT
NÉMET KUPA
DÖNTŐ, BERLIN

20.00: Bayern München–Dortmund (Tv: Sport1)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik