Bayern: klubrekordnak számító igazolást jelentettek be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 17:33
null
Világbajnok védőt vett a Bayern München, Lucas Hernández aláírt a bajorokhoz (Fotó: AFP)
Benjamin Pavard után újabb világbajnok védővel erősítette meg sorait a Bayern München. A klub hivatalos Twitter-csatornáján tette közzé, hogy idén júliusban csatlakozik a csapathoz az Atlético Madridtól érkező Lucas Hernández. A Bayern klubrekordot jelentő 80 millió eurónak megfelelő összeget fizet a védőért, aki öt évre szóló szerződést írt alá.

 

A 23 éves Lucas Hernández pályafutása egészét az Atlético Madridban töltötte, amellyel 2018-ban Európa-ligát és Európai Szuperkupát nyert, és tagja volt a tavalyi világbajnokságot megnyerő francia válogatottnak is.

„Boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb védőjét sikerült megszereznünk az Atléticótól. Lucas a védelem közepén és bal oldalán egyaránt világszínvonalú teljesítményre képes” – fogalmazott Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója.

Hernández az Eb-selejtezők nyitányán térdsérülése miatt nem volt tagja a francia válogatott keretének, így részt vehetett a Bayernnél az orvosi vizsgálaton. Itt aztán kiderült, hogy a jobb térdében az oldalszalagja sérült meg, ezért az Atléticóval egyeztetve csütörtökön már meg is műtik.

A Bayern orvosának közlése alapján a játékos a következő idény rajtjára lesz bevethető.

„Ez tényleg nagyon fontos napja a pályafutásomnak. A Bayern Európa és a világ egyik legnagyobb, legjobb klubja, büszke vagyok rá, hogy harcolhatok a jövőben a Bayern sikereiért, és a legnagyobb címeket nyerhetem meg” – idézi a bajorok hivatalos honlapja a játékost.

Lucas Hernándezért a Bayern 80 millió eurót fizet, a védő ezzel a klub legdrágább igazolása lesz, és 2024 nyaráig tartozik majd a kötelékébe.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik