Bayern: Klopp követi Guardiolát? „Hozzá egy másik kispad passzol!”

Vágólapra másolva!
2015.09.14. 12:44
Dietmar Hamann, a Bayern München, a Liverpool és a német válogatott korábbi középpályása szerint Pep Guardiola egy tízes skálán maximum ötös osztályzatot érdemel eddigi németországi pályafutására.

Guardiola a Bayernnel a bajnoki címeket tekintve hibátlan a német bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában még döntőbe sem tudott jutni, a 2014–2015-ös szezonban pedig a Német Kupában is elbukott.

„Nem hiszem, hogy sikertelenebb lenne a Bayern egy másik edzővel. Ha értékelnem kéne Pep Guardiola eddigi munkáját a Bayern élén, tízes skálán maximum ötös osztályzatot adnék neki” – nyilatkozta Hamann a Skynak.

„A Német Kupában egy emberhátrányban játszó Dortmund ejtette ki őket, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer is csalódást okoztak. Nem hinném, hogy Jupp Heynckes vagy Louis van Gaal ezekkel az eredményekkel a kispadon maradhatott volna. Ki lehet kapni a Real Madridtól vagy a Barcelonától, de a körülmények elég fájóak voltak a klub szurkolói számára.”

„Legyünk őszinték! Ha Guardiola azt akarja, hogy sikeres edzőként emlékezzenek rá a Bayern Münchennél, a jelenlegi szezonban a magasba kell emelnie a BL-trófeát.”

Hamann Jürgen Klopp esetleges müncheni szerepvállalását is kommentálta.

„Sokan beszélnek arról, hogy jövő nyártól Jürgen Klopp váltja Guardiolát a Bayern élén, de szerintem Klopphoz sokkal jobban passzolna a Liverpool kispadja” – mondta a BL- és UEFA-kupa győztes középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik