Bayern: „Kérem a következő kérdést” – Guardiola elviharzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.25. 15:32
null
Guardiola belefáradt a jövőjéről szóló találgatásokba (Fotó: Reuters)
A vártnál hamarabb véget ért a Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola pénteki sajtótájékoztatója. A spanyol szakembert a szerződéshosszabbítási tárgyalásokról, valamint az angol szövetségi kapitányi posztról kérdezték, amire nem volt hajlandó válaszolni, inkább faképnél hagyta a média képviselőit.

A spanyol szakember 2013 óta irányítja a Bayern Münchent, a megállapodása azonban a szezon végén lejár a bajor klubnál. A Mainz elleni szombati bajnokit felvezető sajtótájékoztatón Guardiolától megkérdezték, hogyan haladnak a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalások, mire a tréner a következő választ adta: „Kérem a következő kérdést.”

Az újságírók értettek a szóból, a továbbiakban más témákról faggatták a Német Kupa-győztes és kétszeres bajnok német szakvezetőt, kisvártatva azonban újabb váratlan kérdést kapott. Az angol sajtóban pénteken felröppent a hír, miszerint az angol szövetség a 2016-os Európa-bajnokság után Guardiolát szeretné felkérni szövetségi kapitánynak Roy Hodgson helyére.

„Gyerünk, kérem a következő kérdést. A Bayern München vezetőedzője vagyok. Köszönöm szépen, viszontlátásra” – tett pontot a sajtótájékoztató végére Guardiola, aki a felvétel tanúsága szerint annyira azért nem jött ki a sodrából, mosoly kíséretében távozott a teremből.

GUARDIOLA REAKCIÓJA

 




 

A Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke, Karl-Heinz Rummenigge a Bild megkeresésére konkrétabban fogalmazott a tárgyalásokkal kapcsolatban.

„Optimista vagyok az ügyben. Remek ajánlatot tettünk Guardiola elé, amit nem lehet csak úgy elutasítani. A következő hetekben egyeztetünk a jövőről, meglátjuk, mi sül ki belőle. Azt akarom, hogy a Bayern München ismét megnyerje a Bajnokok Ligáját, ezért Guardiola a felelős” – mondta Rummenigge.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik