Bayern: Jupp Heynckes szavai visszavonulást sejtetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.14. 14:19
Jupp Heynckes bejelentette: a Mönchengladbach elleni szombati mérkőzésen ül utoljára edzőként a kispadon a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga). Nyilatkozatából a sajtó arra a következtetésre jutott, hogy a bajnok és BL-döntős Bayern München vezetőedzője a nyáron valószínűleg visszavonul.

„A szombati, mönchengladbachi lesz az utolsó mérkőzésem a német élvonalban edzőként. Meglehetősen sikeres elmúlt két évet töltöttem a Bayern Münchennél, ily módon a Bundesligában nem maradtak számomra érdekes alternatívák – mondta hazai újságíróknak Heynckes, majd hozzátette: – Ha tíz-tizenöt évvel fiatalabb lennék, elgondolkodnék a külföldre szerződésen, de a tény az, hogy már nem leszek fiatalabb."

Heynckes június elejére, a Bajnokok Ligája és a Német Kupa döntője utáni napokra helyezte kilátásba, hogy „valamit mond" a jövőjével kapcsolatban. Mint ismert, a 68 éves német trénert nyáron a spanyol Pep Guardiola váltja a Bayern vezetőedzői posztján.

Ha Heynckes szombaton valóban elköszön a Bundesligától, németországi szakvezetői pályafutását keretbe helyezi, ugyanis az edzősködést éppen a Borussia Mönchengladbachnál kezdte el 1979-ben – annál a klubnál, amelyikben a rendkívül sikeres játékos-pályafutását befejezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik