T. I. 2019.07.10 10:26 Frissítve: 2019.07.10 17:50

Bayern: Hummels nem akart megküzdeni a helyéért – Kovac

Lassan nincs sajtótájékoztató Münchenben anélkül, hogy ne kerülne szóba a néhány hete Dortmundba igazoló védő, Mats Hummels. Kedden a német csatárreménységet, Jann-Fiete Arpot mutatták be az Allianz Arenában, ám néhány pillanat erejéig így is Hummels került a középpontba...

Mats Hummels a több játéklehetőség miatt tért vissza Dortmundba? (Fotó: AFP)

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Bayern vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge kritizálta a 30.5 millió euróért eladott Hummelst, mondván, Németország legjobb védői továbbra is a bajor egyesületben játszanak...

Ezúttal a csapat vezetőedzője, Niko Kovac osztott meg néhány részletet a labdarúgó eladásáról. A horvát szakvezető szerint az vezetett a futballista búcsújához, hogy nem tudták neki garantálni, kezdő lesz a 2019–2020-as Bundesliga-idényben.

„Mats remek munkát végzett, főleg az idény második felében. Aztán, ahogyan azt Uli Hoeness is említette már, odajött hozzánk és megkérdezte, mi lesz a helyzet a következő szezonban? – emlékezett vissza Kovac a goal.com által idézett válaszban – Niklas Süle nagyszerű volt, a német válogatottban is kezdőember lett, Lucas (Hernández – a szerk.) személyében pedig olyan valakit igazoltunk, akit szintén középen szeretnénk játszatni. Ez viszont nem jelent önmagában semmit. Versenyhelyzetet akartunk, ez pedig azt jelenti, hogy mindig a legjobb lép pályára. Mats azonban egy ilyen helyzetet el akart kerülni. Megértettük. Elfogadtuk. Ennek az eredménye, hogy a BVB-ban szerepel majd újra.”

Hummels, aki a Bayernben nevelkedett, 2016-ban tért vissza Dortmundból a csapathoz, 74 bajnokin lépett pályára, három Bundesliga-aranyat nyert és egyszer a Német Kupát is magasba emelhette az elmúlt három esztendőben.

2019.11.28 21:55:05

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Emellett talán hosszú távon főképpen Szoboszlai lehet az, aki javíthat a labdarúgókról alkotott képen, erősíthet társadalmi-gazdasági beágyazottságukon.

2019.11.09 22:14:24

Német labdarúgás KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Még szerencse, hogy Jürgen Klopp volt az edzője.

2019.11.09 17:19:13

Német labdarúgás M. G.

Lewandowski megint megállíthatatlan volt, a BVB gyámoltalan és teljesen veszélytelen.

2019.11.09 07:25:44

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Hans-Dieter Flick jövőjéről is dönthet a meccs, Lucien Favre inkább megkímélte magát az utóbbi hetekben.