Bayern: Guardiola mögé bújunk, ez nem mehet tovább - Sammer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.15. 10:53
null
Sammer szerint csapata az új edző érkezése óta lelketlenül játszik (Fotó: Action Images)
Matthias Sammer, a Bayern München labdarúgócsapatának sportigazgatója a Hannover ellen elért 2–0-s siker ellenére nem volt elégedett csapata teljesítményével, és elmondta: együttesének nem lenne szabad az új vezetőedzőre, Pep Guardiolára hárítani minden felelősséget.

„Ez letargikus, nem mehet így tovább, ideje lenne végre kilépni a komfortzónánkból. Az elmúlt tizennégy hónapban nyertünk öt kupát, Franck Ribéry lett az Év játékosa, aki akár még az Aranylabdát is megkaphatja. Nagyszerű eredmények és kilátások, de mégsem vagyok boldog, ugyanis a sok edzés és munka semmit sem ér, ha nem adjuk bele a lelkünket is” – nyilatkozta a Hannover elleni siker után Sammer a Bildnek.

A bajorok sportigazgatója szerint a nemzetközi sajtó és a szurkolók a nyári edzőváltása óta annyit beszélnek Pep Guardioláról, hogy a csapat már kezdi elveszíteni lelkesedését.

„A nulláról kezdtük el újra felépíteni a csapatot egy új edzővel. Azóta csak ezt hallgatom: Pep így, Pep úgy, Pep fent, Pep lent. Annyit beszélnek róla, hogy az egész csapat kezdi azt hinni, hogy innentől minden csak Guardiola felelőssége, és megpróbálnak a háta mögé bújni” – kritizálta csapatát Sammer.

A Bayern München öt forduló után a német bajnokság második helyén áll a Borussia Dortmund mögött két ponttal lemaradva. A müncheniek legközelebb kedden, 20.45-kor a CSZKA Moszkva ellen a BL-ben lépnek pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik