Bayern: Guardiola letett a német csillag szerződtetéséről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 12:27
null
A Bild úgy tudja, Guardiola letett Reus átigazolásáról (Fotó: Reuters)
A Bild információi szerint a Bayern München labdarúgócsapata nem kívánja szerződtetni a nyáron Marco Reust, a Borussia Dortmund és a német válogatott csillagát.

A német Bild úgy tudja, a katalán szakember döntésének három fő oka van. Guardiola elégedett a bajor együttes keretével és a rendelkezésre álló támadó szellemű játékosok számával. A széleken Arjen Robben és Franck Ribéry helye biztosnak tűnik, valamint ezen a poszton játszik a Bayern akadémiájának egyik legígéretesebb tehetsége, az amerikai Julian Green is. A csatár mögötti helyen Thomas Müller és a világbajnoki címet eldöntő Mario Götze osztozik.

A 44 éves Guardiolát aggasztja Reus sérülékenysége is. A 25 éves játékos az elmúlt évben hatszor szenvedett sérülést, izomproblémák mellett mindkét bokájában elszakadt egy szalag, a 2014-es világbajnokságot is emiatt kényszerült kihagyni. A jelenlegi szezonban mindössze kilenc meccsen léphetett pályára.

A Bild információi szerint ezen felül a 2013–2014-es szezonban a Bayernnel bajnokságot és kupát nyerő Guardiola nem szeretné tovább gyengíteni a Borussia Dortmundot. Éles kritikák érték a bajor klubot, miután két egymást követő évben két sztárjától is megszabadította legfőbb riválisát: Mario Götze 2013-ban 37 millió euróért igazolt Münchenbe, a lengyel gólvágót, Robert Lewandowskit viszont már ingyen kaparintotta meg a német rekordbajnok.

A Bayern kiesésével a Real Madrid lehet a befutó a Reus aláírásáért vívott versenyben, ugyanakkor német és spanyol sajtóhírek szerint a Chelsea, a Manchester United, az Arsenal, a Liverpool és az Atletico Madrid is szerződtetné a dortmundi karrierje során összesen 99 mérkőzésen 47 gólt szerző szélsőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik