Bayern: egyre közelebb a Kroos, Man. United házasság

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 12:38
Minden jel arra utal, hogy Toni Kroos lesz az angol élvonalbeli Manchester United labdarúgócsapatának első nyári igazolása. A Manchester Evening News csütörtöki beszámolója szerint karnyújtásnyira vannak a felek a megegyezéstől, a klubváltás valószínűségét pedig tovább erősítheti, hogy a Bayern München nem ajánl új szerződést a középpályásnak.

Mint ismert, Louis van Gaal lett a Manchester United menedzsere (a holland szövetségi kapitány a vb után veszi át az angol csapat irányítását), és a holland szakvezető állítólag 250 millió euróból erősítheti meg az MU-t. Az első szerzemény már megvan, Toni Kroos szerződtetésére Van Gaal is rábólintott, a Manchester Evening News pedig úgy tudja, a megegyezés nagyon közel van.

A 24 éves középpályás a lap szerint 25 millió euró körüli összegért igazolhat a Premier League-be. Kroos jelenlegi megállapodása a következő szezon végén (2015 júniusában) lejár a Bayern Münchennél, a német bajnok pedig nem ajánlott neki újat.

„Most így állnak a dolgok... Bizonyos pénzügyi korlátok miatt nem tudunk többet tenni. A játékosnak el kell döntenie, mit akar" – idézi a Kicker Karl Hopfnert, a Bayern elnökét.

Kroos szintén a Kickernek nyilatkozva elmondta: a Premier League vonzó számára, és ő olyan futballista, aki bármire képes. A válogatott középpályás egyébként már jó ideje szeretett volna új szerződést a bajor klubtól, ám a korlátozott anyagi lehetőségek miatt nem tudtak neki jobb kondíciókkal kontraktust kínálni – árulta el Hopfner, aki hozzátette: nem várható nagy játékosmozgás a nyáron a Bayernnél.

Mindenesetre Kroos távozása egyre valószínűbbnek tűnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik