Bayern: Csalódtam a csapattársaimban – Lewandowski

Vágólapra másolva!
2017.06.20. 16:32
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa remélte, hogy csapattársai segítik őt a Bundesliga utolsó meccsein abban, hogy elnyerje a gólkirályi címet, de a lengyel játékosnak csalódnia kellett.

A Bundesliga 2016–2017-es idényében a góllövő lista élén Pierre-Emerick Aubameyang, a Borussia Dortmund csatára végzett, aki 31 gólt szerzett. Lewandowski ettől mindössze egy góllal maradt el, hiszen a lengyel csatár 30-szor talált be az ellenfelek kapujába az előző kiírásban. Lewandowski mára túltette magát a dolgon, de elmondása szerint eleinte nagyon maga alatt volt.

„Most már nem fáj, de először nagyon rosszul esett – emlékezett vissza. – Talán azért volt így, mert nem voltam teljesen elégedett azzal, ahogy a csapat segített nekem. Az utolsó meccsünk után nagyon dühös voltam, és csalódtam a csapattársaimban.”

Lewandowski Bundesliga-találkozón legutóbb az utolsó előtti fordulóban, a lipcseiek ellen talált be a kapuba, és akkor még vezette a Bundesliga góllövőlistáját. Az utolsó játéknapon – amelyet a Bayern a Freiburg ellen játszott, és 4–1-re megnyert – azonban egyik találatot sem a lengyel szerezte, míg közben a Borussiában Aubameyang duplázott (a Dortmund–Werder találkozón a 89. percben büntetőből lőtte a gólkirályi címet érő gólt), így megelőzte a bajorok csatárát a góllistán.

Maik Barthel, Lewandowski ügynöke is arról számolt be, hogy az elveszített cím nagyon lehangolta a 28 éves játékost.

„Robert azt mondta nekem, nem kapott elég támogatást, hogy ő lehessen az idei gólkirály. Ennyire csalódottnak még sosem láttam korábban. Nagyon bízott abban, hogy a csapattársai megfelelő segítséget nyújtanak a számára” – ecsetelte az ügynök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik