Bayern: az Atlético 18 millió euróért viheti Mandzukicot - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.04. 08:54
A vecernji.hr arról írt, hogy a spanyol bajnoki címvédő, BL-döntős Atlético Madrid 18 millió euróért vásárolhatja meg a Bayern Münchenből elvágyódó horvát válogatott labdarúgót, Mario Mandzukicot.

A 28 éves támadó a lengyel Robert Lewandowski nyári érkezésével szorulhat hátrébb a bajorok házi rangsorában, ezt megelőzendő klubváltásra szánta el magát. Érdeklődőből nem volt hiány, több neves csapattal is szóba hozták (MU, Chelsea, Arsenal, Real Madrid, Valencia, Milan, Inter), konkrétumokig viszont csak a Wolfsburggal és a Juventusszal jutott el. A két klubnál azonban sokallták a kikiáltási árat (25 millió euró), Torinóban ráadásul a keretben is helyet kellene csinálni egy sok pénzért foglalkoztatott klasszis támadónak. (Carlos Tévez és Fernando Llorente személyében már kettő a rendelkezésükre áll.)

A cikkben azért megemlítik, hogy Mandzukic-ügyben egyes források szerint még a manchesteri vonal is él, várják, hogy Louis van Gaal lezárja a vb-t a holland válogatott szövetségi kapitányaként, és munkához lásson, mint az MU új menedzsere.

Az Atléticónak Diego Costa távozásával szüksége volt egy befejező csatárra – a 35 millió eurót kaptak érte –, a környezetváltozásra vágyó Mandzukicban megfelelő pótlásra leltek. Ráadásul sikerült is lealkudni az árból. Alternatív megoldásokban persze Madridban sincs (sem volt?) hiány, Álvaro Negredo (Man. City) kimondottan befejező ember, míg Michu (Swansea City), Santi Cazorla (Arsenal) és Carlos Bacca (Sevilla) a támadásoknál jeleskedik.

A horvát lap természetesen kiemeli, hogy Mandzukic Spanyolországba történő szerződése esetén legértékesebb három labdarúgójuk egyaránt a Primera Divisiónban léphet pályára hétről hétre. Ivan Rakitic a napokban szerződött el a Sevillából a Barcelonához, míg Luka Modric 2012 óta a Real Madrid kötelékébe tartozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik