Bayern: a PL-kiesők bevételei is rádupláztak a német bajnokra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.26. 15:57
null
Topligás klubok tévés pénzei a 2013–2014-es szezonban (Forrás: twitter.com/RobertoBayon_)
A 2013–2014-es Premier League-szezonban a kieső helyen végző mindhárom klub kétszer akkora bevételben részesült a hazai bajnokság televíziós jogdíjaiból, mint a Bayern München.

 

A Premier League messze lekörözi a másik négy topligát a televíziós bevételek tekintetében – olvasható ki a spanyol futballstatisztikus, Roberto Bayón kimutatásából.

TELEVÍZIÓS BEVÉTELEK BAJNOKSÁGONKÉNT

Premier League: 1875 millió euró

Serie A: 846 millió euró

Primera División: 755 millió euró

Bundesliga: 495 millió euró

Ligue 1: 487 millió euró

Az angol élvonal utolsó helyén végző Cardiff City mintegy 40 millió euróval kapott többet a német bajnok Bayern Münchennél és harmincmillióval a francia első PSG-nél, illetve (a PL-en kívül) csak öt klub (Barcelona, Real Madrid, Juventus, Inter, AC Milan) előzte meg a tévés pénzek tekintetében.

Hiába kapja a Real Madrid és a Barcelona a legmagasabb (140–140 millió euró) televíziós pénzösszegeket, a második helyen összesítésben a Serie A klubjai állnak, őket követi a Primera División, ahol a két nagy mögött hatalmas financiális szakadék tátong. Szembetűnő, hogy a spanyol bajnok és a BL-döntős Atlético Madrid csupán 30 százalékát kapja meg a Barcelona és a Real Madridot illető összegnek.

További érdekesség, hogy a Bundesliga és a Ligue 1 38 klubja összesen kap feleannyit, mint a húsz angol csapat, az összesített lista legalján a francia utolsó AC Ajaccio áll 13.1 millió euróval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik