Bayern: a legenda búcsúja – Schweinsteiger betalált a Chicago ellen

Vágólapra másolva!
2018.08.28. 22:50
null
Bastian Schweinsteiger játékosként végleg elbúcsúzott a Bayerntől (Fotók: AFP)
Bastian Schweinsteiger müncheni búcsúmérkőzésén a német kiválóság korábbi csapata, a Bayern München 4–0-ra legyőzte a jelenlegit, a Nikolics Nemanjával felálló Chicago Fire-t. A 34 éves, világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes középpályás az első félidőben az amerikai, a másodikban a bajor klub mezét viselte, s a 4–0-s végeredményt ő állította be.

Ezen a napon Münchenben minden Bastian Schweinsteigerről szólt. A bajor klub játékosaként 13 év alatt nyolc bajnoki címet, hét Német Kupát, két-két Ligakupát és Német Szuperkupát, valamint egy-egy Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyerő ikon 2015-ben távozott a Bayerntől, majd a Manchester Unitednél eltöltött másfél év után a Chicago Fire-hez szerződött, amellyel most visszatért az Allianz Arénába, hogy a Bayern szurkolói méltó körülmények között elbúcsúztathassák.

A szurkolók üzenete
A szurkolók üzenete
Schweinsteiger és a Bayernnel megnyert trófeái
Schweinsteiger és a Bayernnel megnyert trófeái

A fogadtatásra és a körítésre nem lehetett panasz, a klublegendát óriási szeretettel és tapsviharral fogadták a Bayern-drukkerek. Schweinsteiger a mérkőzés előtt nem a társaival együtt jött ki a játékoskijáróból, hanem a lelátóról sétált le a pályára. Libabőrt előidéző pillanatok voltak.

Schweinsteiger a rajongók gyűrűjében érkezett a pályára
Schweinsteiger a rajongók gyűrűjében érkezett a pályára

Az első félidőben „Basti” a Chicagót erősítette, majd a szünetben átállt a Bayernhez, és egy gyönyörű kapásgóllal ő alakította ki a 4–0-s végeredményt. Rajta kívül Serge Gnabry, Sandro Wagner és Arjen Robben talált be a bajoroknál. A müncheni futballünnepen Nikolics Nemanja 83 percet tölthetett a pályán.

SCHWEINSTEIGER GÓLJA

BASTIAN SCHWEINSTEIGER MÜNCHENI BÚCSÚMÉRKŐZÉSE
Bayern München–Chicago Fire 4–0 (2–0)
München, Allianz Aréna.
BAYERN:
Ulreich (Neuer, 60.) – Kimmich (Rafinha, a szünetben), Mai (Senkbeil, a szünetben, Meier, 82.), Hummels (J. Boateng, a szünetben), Bernat (Th. Müller, 61., Shabani 81.) – Renato Sanches (Robben, 60.) – Gnabry (Alaba, 61.), Goretzka (Dzsong Vu Jong, 37., Thiago Alcántara, 62.), Tolisso (Ribéry, 60.), James Rodríguez (Schweinsteiger, a szünetben) – Wagner (Lewandowski, 61.)
Gólszerző: Gnabry (7.), Wagner (38.), Robben (63.), Schweinsteiger (83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik