Ballack marad a német csapat kapitánya

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.01. 08:55
null
Ballack újra felveheti a kapitányi karszalagot (Fotó: Action Images)
Eldőlt a hetek óta vitatott kérdés: Michael Ballack marad a német labdarúgó-válogatott kapitánya – jelentette szerdán reggel a Deustchlandfunk rádióállomás.

Joachim Löw szövetségi kapitány a nap folyamán közli a sajtóval a döntést, ám a DLF értesülése szerint a Chelsea-től a nyáron Leverkusenbe „hazatérő" középpályás kapott bizalmat a szakvezetőtől.

 LÖW IS BEJELENTETTE, HOGY BALLACKÉ MARAD A KARSZALAG
„Ballacké marad a karszalag, de most nincs olyan állapotban, hogy a csapat segítségére lehessen" – erősítette meg Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya a délelőtti híreket.

Mindazonáltal a pénteken Belgium ellen esedékes első Eb-selejtezőn nem ő, hanem Philipp Lahm viseli majd a karszalagot. Ennek oka az, hogy Ballack kondíciója és formája – a májusban az Angol Kupa-döntőn elszenvedett súlyos sérülés következtében – még nem a régi, emiatt nem is lép pályára a sorozat nyitányán.

„Ballack azonban nem „pihenhet a babérjain". A DLF értesülése szerint a futballistának meg kell küzdenie a válogatottbeli helyéért, amelyre igényt formál a nemrég a Real Madridhoz igazolt Khedira is. Az egyiptomi születésű játékos a rádióban elmondta: a futball „nem kívánsághangverseny, itt minden nap megméretik az ember. Az, aki önelégültté válik, és egy fokozattal visszakapcsol, megtette az első lépést a rossz irányba".

Löw kapitány a hírek szerint döntött a kapuskérdésben is: a vb-n nagyszerű formát mutató Manuel Neuer viseli az 1-es számú mezt pénteken.

 A NÉMET VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Manuel Neuer (Schalke), Tim Wiese (Werder Bremen), René Adler (Bayer Leverkusen)
Védők: Holger Badstuber (Bayern München), Marcell Jansen (Hamburg), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Sascha Riether (Wolfsburg), Heiko Westermann (Hamburg)
Középpályások: Cacau (VfB Stuttgart), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern München), Marko Marin (Werder Bremen), Mesut Özil (Real Madrid), Lukas Podolski (1. FC Köln), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Christian Träsch (VfB Stuttgart)
Támadók: Mario Gomez (Bayern München), Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik