A Werder pazarolt, a Bayern büntetett, Koblenzben volt 58 méteres gól is

Vágólapra másolva!
2010.10.26. 22:32
null
Jórészt Schweinsteigernek köszönhette sikerét a Bayern (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Német Kupa 2. fordulójának rangadóját 2–1-re a Bayern München nyerte meg a Werder Bremen ellen – a sok helyzetet elpazaroló brémaiakat Bastian Schweinsteiger két góljával győzte le Louis van Gaal csapata. Jurado lőtte tovább a Schalkét, nyert a Wolfsburg, kiestek Király Gáborék, és búcsúzott a Hertha is, mely a játéknap góljának kárvallottja volt – Michael Stahl 58 méterről talált be a berlinieknek.

A 2010-es Német Kupa döntője már a 2010–2011-es kiírásában megismétlődött: a Bayern München a Werder Brement fogadta. Az Allianz Arenát gyorsan elcsendesítette Claudio Pizarro villámgólja, a brémai csatár ugyanis Arnautovic bal oldali beadását fura mozdulattal, térddel terelte kapura – pont így lett jó, Hans-Jörg Buttnak sansza sem volt hárítani.

A Bayern nem nagyon foglalkoztatta a harmadik számú Werder-kapust, Mielitzet, aztán a 27. percben egyenlített: Kroostól Bastian Schweinsteiger elé került a labda, a középpályásnak pedig öt méterről már könnyű dolga volt a befejezésnél – főleg, hogy Silvestre az alapvonalon ragadt reklamálva, lesreállítás helyett...

A szünet előtt még Prödl mentett óriásit Pranjic beadásánál, a pihenő után pedig előbb Hamit Altintop tévesztette el a célt, majd jött két brémai lehetőség. Előbb Wesley lövése pattant az oldalhálóba Timoscsukról, majd Marin szöglete után Pizarro fejelt, Altontop a gólvonalról mentett a már vert Butt helyett.

Három perccel később Arnautovic egy az egyben Buttba lőtt, majd egy kapufát a lécre – öt perc alatt négy gólt szerezhetett volna a Schaaf-csapat, de maradt az 1–1. Aztán jött még egyszer Arnautovic, de lövése picivel elment, cserébe a Bayern azonnal büntetett, Schweinsteiger 30 méterről valósággal szétlőtte a kaput. Több gól már nem esett, a Werder Bremen kieséssel fizetett a kihagyott helyzetekért.

Elbúcsúzott a sérült Dárdai Pál nélkül felálló Hertha BSC, méghozzá nem mindennapi körülmények között. A berliniek Koblenzben Michael Stahl 58 méterről szerzett gólja (Sejna alaposan elkószált kapujából...) után kerültek hátrányba, majd Marcus Steegmann találatát követően emberhátrányban már csak szépíteni tudtak Ramos révén.

Kiesett Király Gábor csapata is: a magyar kapus végig védett, de nem tudta megakadályozni az edzőváltáson átesett 1. FC Köln elleni 3–0-s vereséget. Lukas Podolski góllal és két gólpasszal járult hozzá a „kecskések" sikeréhez.

A Wolfsburg két védője is betalált, így a „farkasok" simán győztek idegenben a Victoria Hamburg ellen, de a kiscsapat szurkolói így is vadul ünnepelhették szépítő találatukat. Az Augsburg hosszabbításban ejtette ki a Greuther Fürthöt, a Kaiserslautern Srdjan Lakic mesterhármasával végzett a Bielefelddel.

Papiss Cissé továbbja is szórja a gólokat, ezúttal a Cottbusnak talált be, az más kérdés, hogy az Energie jutott tovább, mivel kettőig jutott. A Schalke ismét spanyol légiósnak köszönhette sikerét: Jurado 28 méteres, felső sarkos bombájával győzte le az FSV Frankfurtot.

KOBLENZ–HERTHA 2–1

 

BAYERN MÜNCHEN –WERDER BREMEN 2–1

 

NÉMET KUPA
2. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)  
Koblenz–Hertha  2–1
Victoria Hamburg–Wolfsburg  1–3
1. FC Köln–1860 München  3–0
Greuther Fürth–Augsburg 2–4 h. u.
Energie Cottbus–Freiburg 2–1
FSV Frankfurt–Schalke 04 0–1
Bayern München–Werder Bremen 2–1
Kaiserslautern–Arminia Bielefeld 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik