A legjobb? Guardiolának 7 év kellett ahhoz, amihez Van Gaalnak 24

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.27. 18:44
null
Igaz, csak az elittel dolgozott, de rendkívül sikeresen. Guardiola már tizenkilenc nagy trófeánál tart (Fotó: Reuters)
Vasárnap a Bayern München labdarúgócsapata megnyerte a klubtörténet 25. bajnoki címét, miután a Wolfsburg kikapott Mönchengladbachban. A bajorok vezetőedzője, Josep Guardiola elképesztő hatékonysággal dolgozik – átlagosan tizennyolc tétmérkőzésenként nyer egy trófeát.

Josep Guardiola már tizenkilencedik nagy trófeáját hódította el élvonalbeli edzői karrierje során, pedig mindössze hat szezont töltött vezetőedzőként a padon (a hetedik a Barcelona B-nél volt, az is hozott egy kis kupát – a Tercera División elsőségéért). Ugyanannyi trófeát nyert hét év alatt, mint Louis van Gaal huszonnégy vagy Sven-Göran Eriksson harmincöt éves edzői pályafutása során.

A futballstatisztikákkal foglalkozó spanyol kommentátor, Alexis Martín-Tamayo (Mister Chip) számításai szerint Guardiola 348 hivatalos mérkőzés (247 a Barcelonánál, 101 a Bayern Münchennél) alatt szerezte meg a tizenkilenc trófeát – a katalán tréner tehát tizennyolc meccsenként nyer egy címet csapatával. Eddigi „hódítási aránya” huszonhét megszerezhető címből tizenkilenc – a szezon végéig ez a szám huszonegyre nőhet, ha a Bayern a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is az első helyen végez.

GUARDIOLA TRÓFEÁI
(BARCELONA B: Tercera División)
BARCELONA (14): Bajnokok Ligája (2x), La Liga (3x), klubvilágbajnokság (2x), európai Szuperkupa (2x), Spanyol Kupa (2x), spanyol Szuperkupa (3x)
BAYERN (5): Bundesliga (2x), klubvilágbajnokság (1x), európai Szuperkupa (1x), Német Kupa (1x)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik